Kleine overwinning Targos Bevo Hc  

Ondanks slechte wedstrijd tegen Houten punt uitgelopen op Aalsmeer en Volendam 

De ploeg van trainer Martin Vlijm won zaterdagavond de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Alphadeur Houten met het kleinst mogelijke verschil: 22-23. De directe concurrenten – Aalsmeer en Volendam – verspeelden een punt door tegen elkaar gelijk te spelen.

“Een slechte wedstrijd”, blikte Martijn Vlijm een dag later terug. “We hebben kennelijk moeite met uitwedstrijden”, doelend op confrontaties op vreemde bodem tegen onder andere E&O, Tachos en Aalsmeer.

 

Spelbeeld

Een week eerder won Bevo in De Heuf afgetekend met 36-9 van E&O. Het was de eerste wedstrijd in de kampioenspoule die de landskampioen van vrijwel begin tot einde domineerde. Verwacht werd dat de fans tegen Houten hetzelfde spelbeeld te zien zouden kregen. Dat bleek een misvatting.

Het lukte niet om gaandeweg de wedstrijd ruim afstand te nemen van de laagvlieger. Met rust stond er 12-14 op het scorebord. In de tweede helft scoorde Bevo nog maar negen keer.

“Het was niet een wedstrijd waar je als coach aanknopingspunten in kunt vinden”, concludeerde Vlijm. “We stonden constant één of twee doelpunten voor, waarna Houten weer op gelijke hoogte kwam. We mogen blij zijn dat we deze wedstrijd gewonnen hebben.”

 

Ziek

De coach sprak van een “rommelige voorbereidingsweek”. Dario Polman was de hele week ziek geweest en had daardoor niet kunnen trainen. Bram Knippenbergh bleef ziek thuis. Vrijdagavond was er een intermezzo. De landskampioen en winnaar van de supercup werd in DOK6 uitgeroepen tot beste sportploeg van de gemeente Peel en Maas. Verder kampt Bevo nog met blessures van Dennis Vlijm en Daan Versleeuwen.

“Daarbij komt dat de sporthal van Houten niet echt een inspirerende omgeving is om te handballen. Het belangrijkste hebben we wel gedaan, en dat is winnen”, aldus de coach.

 

Voorsprong

De voorsprong op Volendam bedraagt nu twee punten, die op Aalsmeer drie. OCI Lions blijft koploper in de kampioenspoule met vier punten voorsprong op Bevo, dankzij een 21-35 overwinning op E&O.

Donderdag speelt Bevo in De Heuf tegen FIQAS Aalsmeer. De uitwedstrijd ging met 27-26 nipt verloren. De landskampioen heeft dus iets techt te zetten. Vlijm gaat ervan uit dat het team revanche op zichzelf wil nemen na de slechte wedstrijd van afgelopen zaterdag. “Het moet een totaal andere wedstrijd worden. De groep weet dat zelf maar al te goed.”

 

Terugkeer

Blij is de trainer met de terugkeer van Toon Leenders en Merijn Haenen volgend seizoen. “Heel goede spelers, en ook nog eens echte Bevo-jongens. Bovendien neemt Toon een heleboel ervaring mee vanuit Duitsland. En ervaring is precies wat deze ploeg goed kan gebruiken.”