KERNgezond Dorp & Duel schiet uit de startblokken 

PEEL EN MAAS – Op woensdagmiddag 8 april vond de aftrap van KERNgezond Dorp en Duel plaats. In sporthal Piushof te Panningen kregen de deelnemers clinics van de drie lokale topsportverenigingen Vc Peelpush, Targos Bevo Hc en ZVV Beringe.

 

KERNgezond Dorp & Duel is een sportieve strijd tussen teams uit de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen uit Peel en Maas. De teams kunnen zich op drie vlakken onderscheiden van elkaar; met dorpbijdragen, sport en fair-play. Tijdens de dorpbijdragen zullen de teams in hun eigen dorp een activiteit organiseren waarbij ontmoeting centraal staat en waarmee ze een meerwaarde creëren voor het dorp. Verder zullen de teams een themabijeenkomst over gezonde voeding bijwonen en wordt er gelet op hun sportieve gedrag binnen en buiten de lijnen tijdens het sporten. De teams kunnen ook punten verdienen tijdens drie sportmiddagen. Ze gaan met elkaar de strijd aan in de sporten volleybal, handbal en zaalvoetbal. Dit gebeurd onder leiding van de topsportverenigingen Vc Peelpush, Targos Bevo Hc en ZVV Beringe. Er werd afgetrapt met clinics van deze drie verenigingen om zo alle spelregels en basistechnieken onder de knie te krijgen.

 

Er nemen dit jaar tien teams deel, uit verschillende dorpen uit de gemeente Peel en Maas, hiermee is het maximaal aantal inschrijvingen bereikt. Bij binnenkomst in de Piushof ontving elk team een mooi tenue waarin ze de komende drie maanden de sportieve strijd met elkaar aangaan. Na de officiële opening kregen de kinderen drie clinics van een uur die onder leiding stonden van topsporters Steffie Janshen, Karin Mennen (Vc Peelpush), Johan Leenders (trainer Vc Peelpush), Ron Klemann, Nick de Kuyper, Pim Augustinus (Targos Bevo Hc) en Roy Heesen van VVV-Venlo ondersteunde ZVV Beringe tijdens de zaalvoetbalclinic. Omroep P & M was aanwezig om opnames te maken. Dit zal gedurende KERNgezond Dorp & Duel vaker gebeuren. Deze opnames zullen uiteindelijk verwerkt worden in drie uitzendingen gewijd aan KERNgezond Dorp & Duel.

 

Tussendoor werden de teamleiders (ouders die teams begeleiden) bijgepraat over KERNgezond Dorp & Duel en werden ze voorgesteld aan een KERNgezond Coach. Elk team kreeg één of twee KERNgezond Coaches aangewezen, dit zijn maatschappelijke stagiaires van het Bouwens van de Boijecollege. Deze leerlingen van 4-Havo en 4-VWO gaan de organisatie van de dorpbijdragen van de teams op zich nemen.

 

Aan het einde van de middag waren de kinderen geheel op de hoogte van de basisregels en –technieken van de drie sporten en gingen ze zeer vrolijk en moe weer naar huis. De volgende activiteit van KERNgezond Dorp & Duel is op 22 april als de themabijeenkomst gehouden zal gaan worden bij Niëns Horeca te Maasbree. KERNgezond Dorp & Duel loopt tot en met 17 juni. In deze periode zullen de teams zelf hun dorpbijdragen gaan invullen.

 

 

KERNgezond Dorp & Duel wordt mede mogelijk gemaakt door: Sport-Company, Wonen Limburg, Antares, Woningstichting Kessel, Rabobank Peel, Maas en Leudal, Gemeente Peel & Maas, Bouwens van der Boijecollege, Vc Peelpush, Targos Bevo Hc, ZVV Beringe, PadXpress, Vorkmeer, Hoera Kindercentra, Erima, Sport2000 De Bruijn.