Kan Targos Bevo Hc stunten in Wit-Rusland? 

Het herenteam van Targos Bevo Hc reist af naar Wit-Rusland voor de voorronde van de Champions League.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen HC Meshkov Brest (Wit-Rusland) op het programma. De andere wedstrijd gaat tussen HC Vojvodina (Servië) en TATRAN Presov (Slowakije).

Een dag later spelen de verliezers en de winnaars tegen elkaar.

De eindwinnaar krijgt een plek toebedeeld in de groepsfase van de Champions League.

 

Coach Martin Vlijm toog afgelopen zaterdag met zijn ploeg naar Eyckenduyn voor een ontspannende golfmiddag. Het was een cadeautje van hoofdsponsor Targos. Zaterdag in Wit-Rusland gaat het er serieuzer aan toe, zegt de coach. “We moeten twee keer vol aan de bak. Iedere wedstrijd is een finale, maar dat geldt voor het hele seizoen dat ons te wachten staat.”

 

Op basis van de voorbereiding concludeert de trainer dat Bevo sterker is geworden, mede dankzij de nieuwkomers Sonni de Jonge en Karim Tamim. Toch schat hij de kansen tegen Meshkov Brest niet groot in. “Dan praat je over een topploeg met allemaal profs en een miljoenenbudget. We moeten reëel zijn. De kans dat we daarvan winnen is klein.”

 

Hoog niveau

Voor de jonge keeper Mark van den Beucken (18) is de bustrip naar Wit-Rusland niet zijn eerste buitenlandse avontuur. Met de landelijke jeugdteams speelde hij eerder in Zweden, Estland, Servië en Kroatië. Hij verheugt zich op de wedstrijden vrijdag en zaterdag. “Het worden sowieso wedstrijden op hoog niveau. Daar kun je als team en individu alleen van groeien. Ons doel is zo goed mogelijk presteren.”

De eerste wedstrijd tegen de profs van Meshkov Brest wordt zwaar. Een stunt acht Mark echter niet helemaal uitgesloten. “Op papier zijn we niet sterker, maar je weet nooit. Als zij een slechte dag hebben en wij erg goed spelen, dan kan er van alles gebeuren. Zeker als het na vijftig minuten nog steeds een wedstrijd is. In de laatste tien minuten is dan alles mogelijk.”

De voorbereiding op het nieuwe seizoen was zwaarder dan ooit, zegt Mark. “We hebben flink geïnvesteerd in trainingsuren. Er waren dagen bij dat we drie keer trainden.”

De sfeer binnen de ploeg is optimaal. Met de nieuwe jongens klikte het meteen goed. Ook over het niveau is Mark zeer tevreden. Tegen Eintracht Hagen, 30-27 winst, speelde Bevo zijn beste wedstrijd van de voorbereiding. “Met name op de rechterkant zijn we sterker geworden”, zegt de keeper. “Door de zware trainingsweken misten we wel iedere keer een paar spelers vanwege pijntjes.”

 

Massage

De medische staf moest vol aan de bak, vertelt John van Ratingen, die is gespecialiseerd in acupunctuur, shiatsu-therapie en massage.

“Door vaak trainen neemt de spierbelasting toe. Dat vertaalt zich in allerhande pijntjes. De kuitspieren bijvoorbeeld worden zwaar belast, en de lies. Ook de weerstand neemt af als gevolg van intensief trainen, met een verhoogd risico op koorts als gevolg. Of dat een speler zich niet lekker voelt. Daar moet je als medisch team alert op zijn.”

De koffers met medische middelen zullen goed gevuld zijn, benadrukt John. “We willen niet afhankelijk zijn van de spullen die ze in Wit-Rusland hebben. Of juist niet hebben. Tape, zwachtels, een pilletje voor de hoofdpijn, van alles nemen we voldoende mee. We willen daar niet voor verrassingen komen te staan.”

Ook de verzorger waagt zich aan een voorspelling.

“De eerste wedstrijd zal de moeilijkste zijn. De tweede wedstrijd kunnen we wellicht winnen. Daar hoop ik op.”

 

Seizoenskaarten Targos Bevo Hc

Komend seizoen wordt een speciaal jaar voor de heren van Targos Bevo Hc. Na het eerste landskampioenschap in de historie van de club staan er dit seizoen weer een aantal interessante noviteiten op het programma.

 

Om al deze mooie wedstrijden te kunnen volgen bieden wij nu ook voor onze trouwe supporters een volwaardige seizoenkaart aan.

 

Meer informatie over de seizoenskaarten