Jong Oranje naar WK Brazilië 

Targos Bevo Hc hofleverancier van nationale team 

Jong Oranje, met vier spelers van Targo Bevo Hc in de gelederen, heeft zich in Gillingham, Engeland, op meer dan overtuigende wijze geplaatst voor het WK in Brazilië.

 

Zondagavond werd ook de derde wedstrijd, dit keer tegen gastland Engeland, gewonnen: 46-16. Bij rust was de stand 22-7.

Bevo-speler Niek Jordens was met zeven treffers topscorer. De teamgenoten Daan Versleeuwen en Robin Jansen scoorden respectievelijk vijf en twee keer. Verder maakt Bevo-doelman Mark van den Beucken deel uit van de nationale ploeg. Daarmee is Bevo hofleverancier bij Jong Oranje.

 

Eerder tijdens het kwalificatietoernooi werden Hongarije (19-18) en Israël (42-30) verslagen. Door de zege op Engeland werd Jong Oranje groepswinnaar. De eerste plaats is een verbetering van het kwalificatieresultaat van de vorige groep, die in Panningen op de tweede plaats is eindigde achter Slovenië.

Tegen de Bitten zondagavond stond alleen de spreekwoordelijke eer op het spel. Vooral de spelers die in de eerste twee wedstrijden niet veel speeltijd kregen, mochten in de derde wedstrijd vanaf het begin signaal spelen.

Nederland opende met een 5-0 score de wedstrijd. Tot 10-5 konden de Britten Oranje volgen, maar daarna bouwde Oranje de voorsprong verder uit. Met rust bedroeg het verschil al vijftien doelpunten.

Het eerste kwartier in de tweede helft wisten de Britten slechts eenmaal te scoren. Oranje daarentegen kon alleen maar verder uitlopen en had halverwege de tweede helft een voorsprong van 26 doelpunten opgebouwd (34-8).

 

Voor Jong Oranje was het daarna de wedstrijd uitspelen en zorgen dat er verder geen ongelukken gebeurden. Nils Dekker mocht met nog 53 seconden op de klok de laatste treffer maken. Hij zette daarmee de 46-14 eindstand op het scorebord.

 

De vier Oranje-spelers van Bevo sluiten zich maandag weer aan bij de Heren 1 in De Heuf. Zaterdag wacht de hervatting van de BENE-League met een uitwedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer.