Jong Bevo wint van Jong Volendam 

Afgelopen zondagmiddag troffen de twee talententeams van Targos Bevo Hc en KRAS Volendam elkaar in de Heuf in Panningen. Nadat de circa 50 supporters plaats hadden genomen op de tribune werd de wedstrijd om tien over drie aangefloten. Na een ruststand van 12-14 in het voordeel van Volendam wonnen de Bevo mannen uiteindelijk met 31-26.

 

Beide coaches hadden de jonge talenten op scherp gezet. Na de openingstreffer in de eerste aanval van Volendam regaeerde de ploeg van trainer coach Robin Gielen adequaat door na vier minuten een voorsprong te nemen van twee doelpunten. Deze goede fase was echter van korte duur. Hij zag zijn ploeg de leiding nemen, maar zag ook dat de Volendammers een inhaalrace hadden ingezet. Het was geen mooi handbal wat beide ploegen lieten zien. Slordige afspeelfouten en mislukte afspraken zorgden ervoor dat de gasten de langzaam konden inlopen. Vooral in de laatste 15 minuten speeltijd liet Bevo het afweten. Hierdoor kon Volendam de aansluiting en zelfs de voorsprong vinden. Met het doelpuntenverschil van twee doelpunten in het voordeel van Volendam zochten beide teams de kleedkamers op.

 

De Bevo mannen kwamen sterk uit de startblokken na de rust en Ephrahim Jerry wist het Volendamse doel al snel te vinden. Hij werd gevolgd door Nick van den Beucken en Patrick Cornellissen en na 8 minuten trok hij dan ook de stand gelijk naar 16-16. De Volendammers prikten nog even, maar Sjoerd Michiels was hier tegen bestand. Samen met Ephrahim Jerry maakte hij het de Volendamse verdediging erg moeilijk.

Na een gelijke stand van 20-20 nam Bevo duidelijk de leiding over en speelde het laatste kwartier soeverein. Hierin had Bevo doelman Bram van Grunsven ook een belangrijk aandeel. Meermaals werden de schoten van de Volendammers deskundig door hem tegen gehouden.

Met nog een minuut op de klok scoorde Nick van den Beucken de 31-25, maar waren het de talenten van Volendam die de eindscore bepaalden op 31-26.

 

Beide coaches waren niet helemaal tevreden over het gespeelde spel. Dit was zeer duidelijk te zien in de time outs gedurende de wedstrijd. Toch kan coach Robin Gielen niet geheel ontevreden zijn over het resultaat. Vooral in het tweede bedrijf namen zijn mannen het voortouw wat uiteindelijk een overwinning opleverde.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Sjoerd Michiels 6x, Rob Blommers, Patrick Cornellissen, Nick vd Beucken, Ephrahim Jerry 5x, Sjoerd v Roij, Niels Peters 2x, Clim Smits 1x.

 

 

Komend weekend staat de ontmoeting met Quintus 2 op het programma. De mannen van Robin Gielen spelen op zondag 16 November om 13.30 uur in de v.d Voorthal in Kwintsheul. Vertrek vanuit De Heuf is om 10.00 uur.