Jeroen van den Beucken: Focus op Hurry-up 

Herpertz Bevo Hc ontvangt JMS/Hurry up.

 

Met nog zes wedstrijden te gaan is het ontzettend spannend in de BeneLeague. Wie gaan er naar de Final 4 in Den Bosch op 17-18 maart? De mannen van Herpertz Bevo staan op het moment op een keurige tweede plaats in het klassement.

Een fantastisch resultaat natuurlijk, maar dat zegt niks in deze knotsgekke competitie. Zaterdagavond is JMS/Hurry-up uit Zwartemeer te gast in SportArena de Heuf. De ploeg van oud Bevo trainer Martin Vlijm is terug te vinden op de achtste plek en draait een wisselvallig seizoen. Sinds de komst van de sterke cirkelspeler Dragan Vrgoc lijkt de ploeg wat meer vertrouwen uit te stralen. In de laatste 3 wedstrijden behaalde de ploeg uit Zwartemeer 5 punten, waarvan 1 tegen de Lions vorige week. Bij een overwinning op Hurry-up heeft de ploeg van Johan Smeets zich officieel geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap van Nederland en speelt het ook volgend seizoen in de BeneLeague.

 

Jeroen van den Beucken topscoorder met 13 doelpunten in de wedstrijd tegen Tongeren kijkt vooruit op het duel met de ploeg uit het hoge noorden.

 

Afgelopen zaterdag een eenvoudige overwinning in Tongeren, hoe kwam dat zo?

Op de eerste minuten na hebben we een prima wedstrijd gespeeld in de dekking. In de tweede helft hebben wij het tempo hoog gehouden. Tongeren organiseerde zich matig in de dekking waardoor er veel ruimte kwam om te scoren. We waren zeer trefzeker in onze afronding. Een belangrijke overwinning, waarin we hebben gewerkt aan ons doelsaldo.

 

Je bent al jaren een vaste waarde voor Bevo. Hoe kijk je naar jouw prestatie dit seizoen?

In de dekking presteer ik dit seizoen na behoren. Ik laat hierin een stabiele en solide indruk zien. Aanvallend gezien behaalde ik in het begin niet mij niveau. Door het seizoen heen ben ik ook beter gaan spelen. Ik zit lekker in mijn vel en wordt veel door mijn teamgenoten vrijgespeeld. Als je dan een overwinning behaald, geeft dit vertrouwen. Dan ga je automatisch zelf ook beter spelen. Ik voel me goed!

 

In Zwartemeer werd er tegen Hurry-up een moeizame overwinning behaald 23-25. Wat maakt Hurry-up een lastige tegenstander?

Het is fysieke ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ze hebben prima schutters en sterke cirkellopers. Als die spelers hun dag hebben, kunnen we zeker een lastige wedstrijd verwachten. Het is belangrijk dat we de duels vermijden en ons eigen snelle spel kunnen spelen.

 

Hurry-up kan gezien de stand in het klassement vrijuit spelen. Terwijl voor jullie alle wedstrijden nu van groot belang zijn. Wat verwacht je zaterdag voor een wedstrijd?

Ik verwacht een beladen pot. Aan de andere kant zit een trainer (Martin Vlijm) die ons natuurlijk goed kent. Martin zal een gemotiveerde ploeg het veld in sturen. Het zal spannend worden waarin ik verwacht dat wij conditioneel beter zijn. We moeten vooral ons eigen spel spelen.

Het team oogt fit dit seizoen! Hoe komt het dat er dit jaar amper blessure zijn?

Dat is een lastige vraag. Dit ligt natuurlijk aan meerdere factoren. Als je goed presteert heb je altijd minder pijntjes. Ook zijn onze fysieke trainingen dit jaar uitstekend. Sinds de samenwerking met Perrin Hendrix, die ons begeleid op fysiek vlak, zit er veel vooruitgang in. De periodisering zit goed in elkaar. Op het moment zijn wij als team super fit en niet overtraind. Complimenten voor Perrin, die ons hierin zeer professioneel begeleid. Ons medisch kader zorgt voor de goede verzorging. Wat dat betreft zit het qua blessures niet tegen. Hopen dat dit ook zo blijft!

 

SportArena de Heuf stroomt weer vol bij thuiswedstrijden. Hoe ervaar jij als speler een avondje Bevo eigenlijk?

Een volle hal geeft natuurlijk altijd extra motivatie. Persoonlijk leef ik rustig naar een wedstrijd toe. De ambiance in onze hal is altijd top, daarin zijn we als club wel uniek. De kantines en sponsorhome stromen vol na een wedstrijd, en er wordt veel gesproken over de wedstrijden hier. Als speler doe je het daar ook voor. Het is super om in z’n sfeer te spelen.

 

De laatste wedstrijden ben je lekker op dreef. Kunnen we zaterdag weer veel goals van je verwachten?

Haha wie weet!! Als ik veel ballen krijg op de hoek doe ik mijn best om deze erin te schieten. Het maakt mij niet uit wie de doelpunten maken. Het eindresultaat is het belangrijkst. Ik probeer iedere week mijn steentje bij te dragen en belangrijk te zijn voor het team.

 

Deze week werd de nieuwe opzet van de play-offs om het kampioenschap van Nederland bekend gemaakt. De beste Nederlands ploeg krijg 4 bonuspunten. Wat vind je van deze opzet?

Het is goed dat je beloond word voor je prestaties in de BeneLeague, maar ik vind het best een riante beloning. De beste Nederlandse ploeg krijgt 4 bonuspunten mee en de nummer 4 van Nederland krijgt er maar 1. De top vier zit dichtbij elkaar. Als je dan met 1 punt moet starten in de play-offs ben je behoorlijk in het nadeel. Als wij bij de eerste twee Nederlandse ploegen kunnen eindigen in de BeneLeague zou dit heel mooi zijn. We weten wat de belangen zijn. Het worden nog zes cruciale potjes! We kijken niet vooruit! Eerst zaterdag tegen Hurry-up!

 

Wat wordt het zaterdag? Een kleine voorspelling?

Wij gaan winnen!!