Jeroen Baats trainer Heren 2 

Jeroen Baats is de nieuwe trainer van Heren 2 van Targos Bevo Hc. Hij volgt Robin Gielen op.

“Een ambitieuze trainer met veel ervaring”, zegt Danny van Katwijk van de technische commissie over de komst van Jeroen Baats naar Bevo. “Als trainer van Heren 2 gaat hij nauw samenwerken met Rob van Bokhoven, ons hoofd opleidingen.”

Jeroen, geboren en getogen in Eindhoven, is 43 jaar en woont sinds tien jaar in Eersel.

 

“Mijn ambitie is om het handballen bij Heren 2 naar een zo hoog mogelijk plafond te brengen. Bevo is eem ambitieuze vereniging. Dat spreekt me aan een daar wil ik een belangrijke bijdrage aan leveren.”

 

Jeroen, nu nog coach van de Heren 1 van White Demons uit Berkel-Enschot, is geen onbekende voor de ploeg uit Peel en Maas. Hij speelde een jaar bij de landskampioen. In die periode kwam hij ook enkele malen uit voor het Nederlands handbalteam. Daarvoor was hij zeven seizoenen actief bij Tachos Waalwijk. Zijn loopbaan begon hij bij Emz in Eindhoven.

 

In Eindhoven behaalde hij tussen zijn 17e en 19e het JHT- en HTA-diploma. Als zestienjarige gaf Jeroen al leiding aan een jeugdteam.

 

“Na mijn HTA heb ik mij als trainer verbonden aan selectieteams van het ONB Brabant. Dit heb ik vier jaar gedaan. Tevens heb toen jonge spelers begeleid, die bij de selectie van jong oranje zaten.”

 

In 2001 moest Jeroen stoppen met spelen op ere-divisieniveau als gevolg van blessureleed. Vier jaar later pakte hij de draad weer op. In 2012 werd hij hoofdtrainer van de Heren 1 van White Demons uit Berkel Enschot, dat toen in de eerste divisie speelde. Eerder coachte hij de Dames 2 en de Heren 1 van VHC.