International Pim Augustinus gaat voor twee punten tegen Tongeren 

‘Voor Final Four moeten we top zijn’

 

International Pim Augustinus voert zaterdag Targos Bevo Hc aan als aanvoerder in de wedstrijd tegen Callant Tongeren. Een punt volstaat voor de Final Four, maar de ploeg van coach Martin Vlijm gaat voor de volle winst.

Jij hebt een paar geweldige weken achter rug als international. Vertel over de trip.

Pim Augustinus: “Inderdaad. Eerst Quatar. Even terug naar Nederland en daarna naar Rusland en van daaruit door naar Zwitserland. We hebben gespeeld tegen spelers van de absolute wereldtop. En toch ook nog veel kunnen zien. Kortom, het was een prachtige ervaring.”

 

Hoe lang was je weg?

“Zeventien dagen.”

 

Hoe regel je dat met werken?

“Gelukkig heb ik een baas die daar heel flexibel in is. De komende weken werk ik meer.”

 

Welke plek is je tijdens de trip het meeste bijgebleven?

“Ik denk het Rode Plein. Daar zijn we met de ploeg van Argentinië naartoe geweest. Indrukwekkend groot. En vooral heel erg koud. We gingen van plus twintig in Quatar naar min vijftien in Moskou.”

 

En wat was het sportieve hoogtepunt?

“Voor mezelf de uitwedstrijd tegen Zwitserland. De laatste twintig minuten kwam ik erin. Ik scoorde drie keer en gaf een paar assists. We keken tegen een achterstand aan, maar wonnen toch nog. Ook mooi was de wedstrijd tegen Quatar met doelman Danijel Šarić. Een legende. Vorig jaar won hij nog de Champions League met Barcelona. Ik weet nog dat ik scoorde en hij daarna meteen werd gewisseld. Ik dacht; dat is een mooi moment. Een keeper van wereldklasse letterlijk uit de wedstrijd spelen.”

 

Is zo’n trip ook goed voor de ploeg?

“Ligt eraan hoe je het bekijkt. Voor het team is het geen voordeel geweest dat Toon Leenders, Bart Ravensbergen, Robin Jansen en ik meer dan twee weken weg waren. Afgelopen dinsdag waren we pas weer compleet, enkele dagen voor de belangrijke competitiewedstrijd van morgen. Van de andere was deze trip voor de internationals zeer nuttig. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Spelen tegen de beste spelers ter wereld geeft je zelfvertrouwen een geweldige boost.”

 

Mensen praten plotseling over handbal. Hoe belangrijk is die tweede plek voor de handbaldames op het WK voor de handbalsport?

“Zeer belangrijk, zeker nu wij het ook goed hebben gedaan tegen Zwitserland. We zitten in de slipstream van de dames. Het zou helemaal geweldig zijn als wij ons weten te kwalificeren voor het WK.”

 

Hoe ervaar je een interland als speler?

“Dat is echt genieten. Je speelt met jongens die normaal je tegenstander zijn. De ambiance met volle tribunes en oranje uitgedoste fans verbroedert. Zeker als we samen het volkslied brullen.”

 

Je kent de tekst uit je hoofd?

“Ja, we hebben van tevoren vaak geoefend.”

 

Hoe verliep de oefenwedstijd afgelopen dinsdag tegen Swift Arnhem?

“Best goed. We hebben gewonnen met, ik dacht, 34-21. Op het laatst verslapte de concentratie. De zege had gezien het niveauverschil hoger kunnen uitvallen.”

 

Zaterdag is de belangrijke wedstrijd tegen Tongeren.

“Ik ga ervan uit dat we winnen, gezien de stappen die we hebben gemaakt. De afgelopen maanden, tot en met de Handbaldagen, zijn we steeds beter gaan spelen. Dat moeten we doorzetten. Vergeet niet, over twee weken is de final four al. Dan moeten we top zijn.”

 

Aan één punt hebben jullie genoeg.

“We gaan niet voor een gelijkspel. Eigenlijk moeten we niet eens kijken naar de stand, maar gewoon een lekkere pot spelen. Dan winnen we denk ik vanzelf.”

 

Volgende week is eerst nog de wedstrijd tegen Hasselt. Als jullie die winnen staan jullie tweede. Nog een stap en je wint de Final Four.

“Haha. Dat zou mooi zijn.”