Ingrid Segers wil vertrouwen terugbrengen bij Bevo-dames 

Aan de zoektocht naar een nieuwe trainer/coach voor het eerste damesteam van Eurotech Bevo Hc is een einde gekomen. Na het ontslag van Leo Verdegen was de Heldense club enige weken druk in de weer op zoek naar een nieuwe kapitein op het schip.

Met grote tevredenheid kan de technische commissie van de handbaleredivisionist nu de komst van Ingrid Segers melden. De 47-jarige Geleense gaat maandag 17 januari meteen aan de slag met de nieuwe spelersgroep en is vast voornemens de enige Limburgse damesploeg in de eredivisie te houden. Zelf heeft de 51-voudig Belgisch international de nodige ervaring op het hoogste niveau. Zo was ze als speelster actief voor onder andere het Maastrichtse Trajectum ad Mosam, vierde ze successen bij V&L, met wie ze in 1991 landskampioen werd, en vervolgde haar spelersloopbaan in België. Voor eredivisietopper Visé kwam ze 3 seizoenen in actie, voordat een kruisbandblessure een einde aan haar carrière maakte. Lang hoefde de handbalsport haar niet te missen. Bij de dames van Blauw Wit, destijds uitkomend in de 2de divisie, kreeg ze de gelegenheid om als assistent-trainer kennis te maken met het trainersvak. Toen het team later onder haar eindverantwoording kwam, volgde promotie naar de 1ste divisie. Via het Belgische Sint Truiden/Melveren kwam ze vervolgens terug naar Zuid-Limburg. Allereerst was ze actief bij V&L, waar ze midden in het seizoen het roer overnam en onder andere speelster Wendy van Wanrooy onder haar hoede kreeg. Na een succesvolle periode in Geleen volgde de overstap naar achtereenvolgens Initia Hasselt, Visé en uiteindelijk BFC, tot voor kort haar laatste station.

 

Vanaf maandag gaat ze voor het eerst aan de slag in Noord-Limburg, waar ze op voorspraak van Wendy van Wanrooy in contact werd gebracht met Eurotech Bevo Hc. Lang hoefde ze niet na te denken om de handschoen op te pakken. Haar wacht een lastige, tevens interessante uitdaging. Bijna halverwege de competitie zijn de Bevo-dames terug te vinden op de 10de plek. Een positie, die aan het einde van de competitie tot rechtstreekse degradatie zou leiden. Bij wijze van uitzondering dienen dit seizoen immers maar liefst 3 en mogelijk zelfs 4 ploegen afscheid te nemen van het hoogste niveau. Om handhaving te realiseren zal ze volop gebruik maken van de ervaring die ze als speelster en trainster tot dusver heeft opgebouwd, behalve een groot aantal eredivisieduels en 51 interlands, inmiddels ook al weer 25 EuropaCup-wedstrijden. Van Ingrid Segers mag verwacht worden dat ze hoge eisen aan haar speelsters stelt, zoals ze die ook aan haarzelf stelt. Ze zal veel aandacht aan het collectief en de beleving binnen het team besteden. Vertrouwen is momenteel waar het aan schort bij de Bevo-dames en ze ziet het dan ook als haar opdracht om hier op korte termijn verandering in te brengen. Dat het team over de nodige capaciteiten beschikt heeft de relatief jonge groep in eerdere competitieduels al aangetoond.