Indrukwekkende wederopstanding Eurotech Bevo Hc 

Na een bijzonder sterk slot van de eerste competitiehelft, met onverwachte punten tegen favoriet geachte tegenstanders, volgde een belabberde start van de tweede competitiehelft. Tegen zowel HA R&O, als Aalsmeer werd slecht gespeeld en verloren.

Vorig weekend werd tegen hekkensluiter Swift dan wel gewonnen, maar het spel was nog niet om naar huis te schrijven. Groot was dan ook de twijfel bij de supporters van Eurotech Bevo Hc aan de vooravond van het duel tegen de nummer 3 van de ranglijst, Pals Groep/E&O. Zouden de Heldenaren zich kunnen herstellen van het zwakke optreden in de voorgaande wedstrijden? De eerste minuten waren in dat opzicht veelbelovend. E&O begon de wedstrijd scherp, agressief en in hoog tempo. De Bevo-mannen boden echter uitstekend tegenspel en konden in het spoor van de Emmenaren blijven. De verdediging werd goed georganiseerd door Ron Klemann en in aanvallend opzicht toonde de ploeg veel zelfvertrouwen. Iets wat de ploeg in de vorige wedstrijden zo node gemist had. Toonbeeld voor het herwonnen zelfvertrouwen was Pim Augustinus, die vanuit alle standen wist te scoren en ook nog eens bij diverse treffers in de voorbereiding betrokken was. Hij was het ook die in de eerste helft aanzet gaf voor de sterkste fase van de thuisploeg. Nadat het duel 20 minuten lang gelijkopgaand was verlopen, via 5-5 werd het 10-10 en 12-12, liet hij 13-12 aantekenen. Nog in dezelfde minuut volgde de 14-12 door Ron Klemann, de eerste keer dat een ploeg een voorsprong van 2 doelpunten wist te nemen. De Bevo-mannen hadden de smaak te pakken en gingen onverdroten verder. Opvallend daarbij was dat de Heldenaren dominant waren aan de cirkel, doorgaans het terrein waar E&O heer en meester is. Regelmatig wist de Bevo-defensie aanvalscombinatie van het duo Erik Huizing en Léon van Schie te onderbreken en zo doelpunten te voorkomen. Aan de overzijde toonde Bevo-cirkelspeler Marijn Sinkeldam zich juist nauwelijks af te stoppen. In totaal zou hij goed zijn voor 7 doelpunten. Dankzij treffers van Geert van de Goor en Jeroen van den Beucken kon Bevo Hc dan ook met een terechte 20-16 voorsprong gaan rusten.

 

Na de hervatting werd gerekend op een getergd E&O, dat snel orde op zaken recht zou zetten. Een snel doelpunt van Léon van Schie wees ook in die richting. Het antwoord van de thuisploeg was echter net zo verrassend als sterk. Achtereenvolgende treffers van Pim Augustinus, Marijn Sinkeldam en Ron Klemann brachten de stand op 23-17. Hoewel nog 25 minuten te spelen waren rook het in groten getale aanwezige publiek een verrassing. Bevo Hc speelde gedreven, met veel lef en overtuiging en wist de voorsprong zelfs uit te bouwen tot 27-20. Hoogste tijd voor een time-out, oordeelde E&O-coach Arthur Langedijk. De korte pauze had het gewenste effect. E&O herpakte zich en tegelijkertijd leek bij Bevo Hc het vooruitzicht van een zege verlammend te werken. Plotseling werden fouten gemaakt, werd onzorgvuldig afgewerkt en de gasten de kans geboden om de achterstand te verkleinen. Met nog ruim 10 minuten op de klok waren de Drenten teruggekomen tot 30-26 en zag Bevo Hc zich geconfronteerd met een 4 tegen 6 ondertalsituatie. Twee spelers moest kort achter elkaar voor 2 minuten naar de kant en dus stapelden de problemen zich plotseling op. Zeker toen E&O profiteerde van de numerieke meerderheid en voor 30-28 wist te zorgen. De spanning liep op. Bevo Hc wenste echter niet te capituleren en bleef scherp en met lef spelen. Tekenend hiervoor was Marijn Sinkeldam die in deze fase aantrad voor het nemen van een strafworp en deze gewaagd over de doelman lobte, 31-28. De thuisploeg was daarmee echter nog niet uit de problemen. E&O bleef gedreven op jacht naar doelpunten en verkleinde de achterstand stukje bij beetje. Twee achtereenvolgende treffers van Erik Huizing brachten de stand op 33-32. Met nog 2 minuten te spelen was plots alles nog mogelijk. Alle Bevo-supporters waren inmiddels gaan staan om hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Coach William Gommans besloot tot een time-out om even rust te nemen en een strijdplan af te spreken voor de laatste minuten. Op voorspraak van Geert van de Goor werd besloten tot een bijzondere en tevens gewaagde oplossing. Met een verrassende pass, waarmee de gehele E&O-defensie op het verkeerde been werd gezet, bracht hij meteen na de hervatting hoekspeler Jeroen van den Beucken in stelling. Via een vliegertje, hangend boven de cirkel, wist hij voor het beslissende 34ste Bevo-doelpunt te zorgen. In de laatste speelminuut zag E&O geen mogelijkheden meer om de achterstand goed te maken en moest zelfs toezien dat Geert van de Goor voor 35-32 zorgde. Weer hadden de mannen van coach William Gommans één van de topploegen aan de zegekar gebonden en stijgen dankzij de winst naar de 3de plek op de ranglijst.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Marijn Sinkeldam, Pim Augustinus, Geert van de Goor 7; Jeroen van den Beucken 6; Ron Klemann 5; Merijn Haenen 2 en Nick de Kuyper 1.