Indrukwekkend optreden Eurotech Bevo Hc 

In speelronde 5 van de handbaleredivisie stond een duel op het programma waarbij Limburgse handballiefhebbers gewoonlijk hun vingers aflikken. Tegenover elkaar stonden de teams van Eurotech Bevo Hc en OCI/Lions, twee ploegen die in hun onderlinge ontmoetingen steevast zorgen voor spanning en spektakel.

Vele toeschouwers hadden dan ook de weg gevonden naar sporthal De Heuf en zorgden al bij het begin voor een geweldige sfeer. Favoriet vooraf was het team van Lions, dat in het afgelopen seizoen drie maal korte metten maakte met de Heldenaren en in het huidige seizoen geldt als voornaamste uitdager van landskampioen Volendam.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal waren het echter niet de Zuidlimburgse leeuwen, maar juist de Bevo-mannen die indruk maakten. De thuisploeg speelde, net als in de voorgaande duels tegen Quintus en Aalsmeer, met name in defensief opzicht bijzonder sterk. De onderlinge samenwerking was uitstekend en de verdedigers straalden vanaf de eerste minuut een onverschrokkenheid uit, waarmee Lions maar moeilijk raad wist. Anders dan in de voorgaande duels waren nu ook de Bevo-aanvallers vanaf de allereerste minuut op dreef. Van de allereerste 9 doelkansen werd er geen enkele gemist. De thuisploeg nam snel een 3-1 voorsprong en dwong de Lions al van de beginminuten alle zeilen bij te zetten. Tot de 10de minuut konden de mannen van coach Maurice Canton nog in het spoor blijven, 7-5, maar daarna was het Bevo Hc dat de klok sloeg. Geholpen door uitstekend keeperswerk van Bart Ravensbergen en doelpunten van een nauwelijks af te stoppen Eelco Weevers kwamen de Bevo-mannen op een 9-5 voorsprong. Het thuispubliek was inmiddels warmgedraaid en ging er eens goed voor zitten. Ze hadden gelijk, want wat volgde was een fase die uiteindelijk beslissend voor de wedstrijd zou blijken. Lions scoorde nog wel twee maal op rij, maar werd daarna veroordeeld tot toekijken. Minutenlang was Bevo Hc oppermachtig. De defensie leek verzegeld met een extra slot en bleef tot aan de 20ste minuut een onneembare vesting. Tegelijkertijd kwam de doelpuntenmachine nu pas echt op gang. Eelco Weevers, Ron Klemann, Jeroen van den Beucken, Dario Polman zorgden voor de ene na de andere fraaie treffer en brachten een 14-7 tussenstand op het scorebord. Tot aan het rustsignaal wisten de mannen van coach Martin Vlijm hun voorsprong te consolideren en konden bij 18-11 hun kleedlokaal opzoeken. Daarmee kwam een einde aan wat volgens kenners behoorde tot één van de speelhelften van Bevo-zijde in sportarena De Heuf.

 

Na de hervatting was het zaak voor de thuisploeg om niet te verslappen. Deze boodschap had de Bevo-ploeg goed begrepen. Vooral Dario Polman en Jeroen van den Beucken waren in aanvallend opzicht prima op dreef. In het doel bleef Bart Ravensbergen tegelijkertijd onmogelijke ballen uit het doel ranselen. De thuisploeg barstte van het zelfvertrouwen, hetgeen onderstreept werd door een gedurfde 7-meterlob van Jeroen van den Beucken in de 40ste minuut. De stand kwam daarmee op 22-14. Het bleek het startsein voor de Lions voor een laatste poging om het tij nog te doen keren. Het bleek tevens het moment voor Bevo Hc om de teugels iets te laten vieren. Na afloop toonde coach Martin Vlijm zich bijzonder ontevreden over deze fase, waarin met name zijn aanvallers de vooraf gemaakte afspraken niet na kwamen en daarmee voor een stevige kink in de kabel zorgden. Doelpunt voor doelpunt konden de Lions terugkrabbelen. Na driekwart wedstrijd was de achterstand verkleind tot 22-17 en was de wedstrijd nog steeds niet beslist. Juist op de moment hervond de Bevo-ploeg echter weer de concentratie en gedrevenheid, die hen in de eerste helft zoveel succes hadden bezorgd. De thuisploeg pakte de draad weer op en liep uit tot 26-19. Tijd voor coach Martin Vlijm om zijn jongste talenten van de bank te halen en in de slotminuten voor de leeuwen te gooien. Dat Lions vervolgens nog drie keer scoorde had alleen nog cosmetische waarde, 26-22.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Dario Polman 7; Jeroen van den Beucken 6; Eelco Weevers 4; Nick de Kuyper, Pim Augustinus 3; Ron Klemann 2 en Bram Knippenbergh 1.

 

 

Bekijk enkele foto's van deze wedstrijd in het '>Fotoalbum Heren 1'