‘Ik ga ervan uit dat we de play-offs nog halen’ 

Na de domper van vorige week met verlies in de laatste seconden tegen de koploper spelen de dames van Targos Bevo Hc zaterdag tegen de nummer vier van de ranglijst Fortissimo. .

Aïcha Chida werd topscorer aan de kant van Bevo in het duel met Kwiek afgelopen zondag, maar miste met nog zeven seconden op de klok de kans op de winnende treffer. Ze verwacht echter niet dat de nederlaag grote gevolgen gaat hebben voor de kansen op de play-offs

 

Welk gevoel overheerst na de wedstrijd van afgelopen weekeinde?

Aïcha Chida: “De teleurstelling was groot dat we die wedstrijd alsnog verliezen na verschillende keren voor te hebben gestaan. We deden vrijwel alles goed, vooral de tweede helft was ijzersterk. Ik scoorde dertien uit vijftien kansen tijdens de wedstrijd, dan verwacht je dat die laatste ook binnengaat. Het was een goede partij met een vervelende nasmaak. Jammer dat we de kansen niet goed afmaakten.”

 

Trainer Osvaldo Gomes noemde jou de beste speelster van het veld. Wat vind je daarvan?

“Ik speelde een lekkere wedstrijd ja. Ik had een goede drive en voelde me fit. Dat gevoel groeide tijdens de wedstrijd, aangezien vrijwel alle ballen erin gingen. Maar het was mooier geweest om die winnende wel te maken dan topscorer te worden.”

 

Hebben jullie nog speciaal getraind om er voor te zorgen dat de kansen er tegen Fortissimo wel ingaan?

“Niet echt. We hebben alles doorgesproken, maar we weten allemaal dat als je voor die goal komt het ook een doelpunt moet zijn. Ook kansen van tachtig procent moeten er in. We werken altijd hard, maar op goals maken in de wedstrijd valt niet echt te trainen.”

 

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Fortissimo, de nummer vier van de ranglijst?

“Zij willen ook handballen en spelen niet verdedigend, dus ik verwacht een leuke pot. Wij handballen vaak goed tegen clubs die bovenin meedraaien. Tegen lager geklasseerde teams hebben we het lastiger. Maar goed, wij gaan elke wedstrijd voor de winst en zeker voor eigen publiek denk ik dat we een goede kans maken om de overwinning te pakken.”

 

Jullie staan nu zevende. Om de play-offs te halen moeten jullie nog minimaal één plaats stijgen. Gaat dat lukken?

“Ik denk wel dat we een grote kans maken om P.S.V. (vijfde) en D.S.V.D. (zesde) voorbij te gaan. Zij hebben een moeilijker programma met wedstrijden tegen de nummers een en twee. Wij spelen nog wel tegen plek drie en vier van de ranglijst, maar dat zijn wel thuiswedstrijden. We zijn ook goed in vorm de laatste weken. Ik ga er van uit dat we die play-offs wel halen.”