‘Iedereen is kei-enthousiast’ 

Targos Bevo Hc gaat deelnemen aan competitie G-handbal 

Targos Bevo Hc is gestart met G-Handbal. Kartrekker Carin Janssen is heel enthousiast.

Hoe is het idee ontstaan om met G-handbal te beginnen?

Carin Janssen: “Vijf jaar geleden waren in Noord-Limburg de Special Olympics, zeg maar de nationale Olympische spelen voor verstandelijk gehandicapten. Ook Peel en Maas deed mee. De gemeente kreeg een aantal olympische onderdelen toegewezen, zoals tennis en handbal. De club was meteen enthousiast. Ik zei: ‘bel me maar als jullie willen beginnen.’ Dat gebeurde aan het eind van vorig seizoen. Er is inderdaad wat tijd overheen gegaan, haha.”

 

Hoeveel leden hebben jullie?

“Twaalf, voldoende voor een gemengd team. We hebben inmiddels vier inlooptrainingen gehad. Het is de bedoeling dat Bevo aansluit bij de G-handbal competitie, een primeur voor Limburg. V & L, Beek, Maasgouw en Venlo zijn de andere ploegen die meedoen. Zij zijn al begonnen. Wij moeten eerst nog enkele formaliteiten afhandelen.”

Hoe hebben jullie de leden binnengehaald?

“We hebben een oproep geplaats op de website en in het Bledje.”

 

Wie is we?

Els Timmermans, Fenna Kessels, Carin Uitvlugt en Merle Haenen.”

 

Hoe ziet een training bij het G-handbal eruit?

“We doen balspellen, lichamelijke oefeningen en uiteraard handballen. Op een speelse manier, bijvoorbeeld door op pionnen te gooien na een slalom. Net als bij het ‘grote’ handballen mogen ze maar drie passen maken. Wandelen met de bal is niet toegestaan.”

 

Wat zijn de reacties van de handballers en handbalsters?

“Iedereen is heel enthousiast. We trainen één keer per week, tussen zeven en kwart over acht. Na de training roept iedereen, ‘tot volgende week!’”

 

De competitie telt acht wedstrijden. Wat doen jullie de rest van het seizoen?

“Dat moeten we nog uitzoeken. De voorzitter moet nog de hoogte van het contributiegeld doorgeven, daarna kunnen we echt beginnen.”

 

Meer foto's vind je hier