Hulp voor Eurotech Bevo Hc blijft uit 

Voor aanvang van de laatste speeldag was de situatie duidelijk. In de strijd om de laatste plek voor de play offs startten Hurry Up en Eurotech Bevo Hc met een zelfde aantal punten. Het doelsaldo van de Drenten was echter zoveel beter dat de Bevo-mannen minimaal één wedstrijdpunt meer moesten binnenhalen dan de concurrent.

Om dat te bewerkstelligen moest er niet alleen gewonnen worden van hekkensluiter HARO Rotterdam, maar was er ook hulp nodig van nummer 2 van de ranglijst, Aalsmeer, dat Hurry Up één of twee punten moest ontfutselen. Vanaf het beginsignaal in Panningen liet Bevo Hc zien gedreven en geconcentreerd de opdracht op te willen pakken. Vlijmscherp kwam de mannen van het coachesduo Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk uit de startblokken en stonden al binnen 2 minuten op een 3-0 voorsprong. Tegenstander HARO werd overdonderd door goed aanvalsspel en had grote moeite om een gat te vinden in de hechte defensie, die met Lukasz Wasilek ook nog eens een prima poortwachter had. Binnen de kortste keren stond een 11-3 voorsprong op het scorebord. Het baltempo lag hoog en de Rotterdammers konden maar weinig weerwerk bieden. Vooral Jeroen van den Beucken en Geert van de Goor toonden zich erg trefzeker. Ook in het vervolg van de eerste helft bleef het crescendo gaan voor de Heldenaren en bij een 21-12 tussenstand bij rust leek de wedstrijd in Panningen al gespeeld. Alle ogen waren ondertussen gericht op de gebeurtenissen in Zwartemeer, waar een half uur later dan in Panningen ook het beginsignaal had geklonken. Hurry Up en Aalsmeer waren begonnen aan hun laatste opdracht van het reguliere seizoen, maar vanuit Heldens oogpunt niet op de manier die gehoopt was. De nummer 2 van de ranglijst, Aalsmeer, die een overwinning in het slotduel nodig had om runner-up te blijven en de play offs met 5 in plaats van 4 bonuspunten te beginnen, kende een desastreus begin. Bij de Noordhollanders ging aanvankelijk veel mis en Hurry Up profiteerde optimaal. Via 7-3 en 13-5 liep de thuisploeg uit naar een geruststellende 21-9 voorsprong bij rust.

 

Het slechte nieuws vanuit Zwartemeer had geen negatief effect op het spel van Bevo Hc in hun duel tegen HARO. 3 Achtereenvolgende treffers van Jeroen van den Beucken, uiteindelijk met 8 doelpunten topscoorder van de wedstrijd, maakten de bedoelingen aan het begin van de tweede helft meteen duidelijk. Bevo Hc bleef maar scoren en liep al snel uit naar 30-17. Duidelijk was dat in Panningen niets meer zou aanbranden. Bepalend was wat er in Zwartemeer zou gebeuren. Via Twitter en live-beelden op internet werden de gebeurtenissen in de wedstrijd tussen Hurry Up en Aalsmeer vanaf de tribunes nauwgezet gevolgd. Er ontstond een sprankje hoop toen de Noordhollanders een 24-10 achterstand, bij aanvang van de tweede helft, wisten terug te brengen tot 30-25. Al snel werd echter duidelijk dat het bij deze stuiptrekking zou blijven. Hurry Up stond voor eigen publiek niet toe dat de kloof nog kleiner zou worden. Uiteindelijk pakten de Drenten de volle winst en het laatste play off-ticket. Bij het laatste fluitsignaal stond in Zwartemeer een 37-29 eindstand op het scorebord. In Panningen was de wedstrijd tussen HARO en Bevo Hc op dat moment al enige tijd afgelopen. Via onder andere treffers van de jongelingen Max de Lange en Daan Versleeuwen hadden de Heldenaren uiteindelijk op een 40-29 overwinning beslag gelegd. Plaats 7 op de ranglijst was het gevolg, waardoor de Bevo-mannen, net als 2 jaar eerder, op basis van een slechter doelsaldo, deelname aan de play offs ontzegd moest worden.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 8; Marijn Sinkeldam 6; Nick de Kuyper 5; Geert van de Goor, Eelco Weevers 4; Niek Kuik, Pim Augustinus 3; Daan Versleeuwen, Max de Lange 2; Dariusz Sramkiewicz, Jos Arnoldussen en Rob Killaars 1.