‘Huid zo duur mogelijk verkopen’ 

Dario Polman vecht met Targos Bevo Hc voor laatste kans om handbalfinale 

Dario Polman is na het Oranje-avontuur klaar voor de handbalkraker van het seizoen zaterdag in De Heuf tegen OCI Lions.

Afgelopen dinsdag meldden de Oranje-spelers Nick de Kuyper, Dario Polman en Bart Ravensbergen zich weer bij de selectie van Targos Bevo Hc. Wat was dat voor een week?

Dario Polman: “Vrijdag voor de trainingsstage werd ik opgeroepen door bondscoach Joop Fiege. Natuurlijk is het mooi als je erbij mag zijn. We zijn een week met elkaar op pad geweest. Dat was heel leuk om mee te maken. Ik ben weer een ervaring rijker.”

 

En twee overwinningen geboekt op Turkije. Alsnog gefeliciteerd.

“Dank je wel. Vooral de overwinning in Ankara was niet verwacht. We hebben twee goede handbalpotjes gespeeld, dacht ik.”

 

Nederland is best een goed handballand aan het worden.

“We hebben goed gewonnen. Nu moeten ons meten met twee toplanden: Noorwegen en Kroatië. Je merkt wel dat de groep steeds sterker wordt. Als je als team vaker bij elkaar komt, dan ga je ook beter handballen. Daarom was dit een nuttige week.”

 

 

Heb je Toon Leenders nog gesproken?, de nieuwe Bevo-aanwinst voor volgend seizoen.

“Natuurlijk. Toon was opgelucht dat we de BENE-League hadden gehaald. Daar kneep hij hem wel een beetje voor. Toon heeft zin in de terugkeer naar Bevo. Daar kijkt hij echt naar uit.”

 

Zaterdag wacht de kraker tegen OCI Lions. Volle bak, veel media-aandacht. Hoe leeft de ploeg naar deze wedstrijd toe?

“Het is onze laatste kans om de finale te halen. In principe heeft Volendam het in eigen land. Normaliter gaan zij die finale spelen. Ons doel is om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Dat betekent, zo dik mogelijk proberen te winnen. Op het einde kijken we wel of dat genoeg zal zijn. We gaan er in ieder geval alles aan doen om die pot te winnen met een zo groot mogelijk verschil.”

 

Het doelgemiddelde is met +4 in jullie voordeel. Jullie moeten pieken, Volendam juist niet. En Tachos moet een superdag hebben.

“Volendam mag niet met meer dan tien doelpunten verschil winnen. Dan moeten wij er zes meer maken dan Lions. Vijftien doelpunten verschil is een ander verhaal. Dan moeten wij elf doelpunten meer maken dan Lions.

Als we het niet redden, dan hebben we dat aan onszelf te danken. Tegen Volendam en Aalsmeer hebben we het laten liggen. Maar deze laatste wedstrijd voor eigen publiek, in een volle Heuf willen we per se winnen. Die twee punten willen we thuis houden.”

 

Inmiddels is bekend dat Karim Tamim, Eelco Weevers en Daan Versleeuwen stoppen bij Bevo. Heeft dat invloed op de voorbereiding?

“We zijn er niet teveel mee bezig. We moeten bezig zijn met de wedstrijd. Natuurlijk is het jammer dat spelers weggaan, maar dat hoort ook bij topsport. Het belangrijkste is dat we een echt team zijn. We kunnen allemaal goed met elkaar opschieten. Ook de jongens die vertrekken, willen deze laatste wedstrijd heel erg graag winnen.”

 

Heeft Martin Vlijm jullie speciaal voorbereid op de kraker?

“Tactisch vooral. Dinsdag kwamen we met zijn drieën terug van de Oranje-week. Je merkte meteen dat iedereen er veel zin in heeft. De BENE-League is gehaald, dat was ons belangrijkste doel. Daarmee is de echte druk van deze wedstrijd af. Zaterdag gaan we nog één keer alles geven. Zaterdag spelen we voor 110 procent!”