Houdini-act Herpertz Bevo Hc in Bocholt 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN- Herpertz Bevo Hc heeft door een ware Houdini-act in Bocholt tegen koploper Achilles Bocholt een meer dan verdiend 31-31 gelijkspel in de wacht gesleept. Dertig seconden (!) voor het einde leidde de thuisclub met 31-29, maar toen sloeg Herpertz Bevo Hc twee maal genadeloos toe. Gezien het spelbeeld overigens een terechte puntendeling.

Herpertz Bevo Hc begon overigens niet goed aan de wedstrijd in Bocholt. Enkele opgelegde kansen werden gemist. De ploeg was niet goed bij de les. Of dit mede werd veroorzaakt door het even uitvallen van doelman Bram van Grunsven, die een bal in het gezicht kreeg, blijft een raadsel. Overigens keepte Bram van Grunsven een puike wedstrijd. Achilles Bocholt kwam goed uit de startblokken. Via een 4-1 tussenstand namen de Belgen een 10-5 voorsprong. Herpertz Bevo Hc liep in de eerste helft steeds achter de feiten aan. De rust ging in met een 16-11 voorsprong voor Achilles Bocholt in. Na de pauze een herboren Herpertz Bevo Hc. Verdedigend hervond de ploeg haar kwaliteiten en aanvallend liep het ook steeds beter. Achilles Bocholt liep nog uit naar 18-13, waarna Herpertz Bevo Hc sterk terugkwam. Op een gegeven moment kwam Herpertz Bevo Hc terug tot 26-26. Quinten Colman, die steeds beter gaat spelen, was een van de absolute uitblinkers aan Panningse zijde. In de slotfase leek koploper Achilles Bocholt toch met volle winst er vandoor te gaan. Herpertz Bevo Hc, dat over een betere conditie beschikte, sloeg twee maal in de slotseconden toe. Herpertz Bevo Hc zorgde in de slotminuut voor een vreugde-explosie bij de vele fans. Door de Houdini-act behaalde Herpertz Bevo Hc niet alleen een verdiend punt, maar onderstreepten de mannen van trainer Jo Smeets, dat de Panningse ploeg tot de beste ploegen in de BENE-league gerekend moet worden. Zaterdag 2 december gaat Herpertz Bevo Hc op bezoek bij Sporting Nelo in Neerpelt. Thuis werd het 29-29, maar in Belgiƫ moet een geconcentreerd Herpertz Bevo Hc de volle winst moeten pakken.

 

Doelpunten van Herpertz Bevo Hc: Quinten Colman 8, Dario Polman 6, Jeroen van den Beucken 5, Niek Jordens 4, Niels Poot en Robin Jansen ieder 3 en Pim Augustinus 2.