Herpertz Bevo Hc wint prestigeduel 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN – Herpertz Bevo Hc heeft in de Heuf de kampioensgroep afgesloten met een 36-34 overwinning tegen landskampioen OCI Lions. De beide Limburgse ploegen maakten er een boeiende wedstrijd van. Voor beide ploegen was dit een goede generale repetitie voor enerzijds de bekerfinale en anderzijds voor de tweekamp om de landstitel.

Beide trainers Jo Smeets (Herpertz Bevo Hc) en Mark Schmetz (OCI Lions), zorgden ervoor dat hun ploegen er een echte wedstrijd van maakten. Vanaf de eerste minuut werd in een hoog tempo gespeeld. Er ontspon zich een mooi en doelpuntenrijk duel, waarin sommige spelers kregen extra rust kregen. Herpertz Bevo Hc had gedurende de eerste helft steeds een kleine voorsprong. Na een 9-7 voorsprong liet Herpertz Bevo Hc de teugels even wat vieren, waarin OCI Lions een sterke fase had en de achterstand omboog in een 14-13 voorsprong. Het slotakkoord in de eerste helft was weer voor Herpertz Bevo Hc, dat met een 16-15 voorsprong ging rusten. In de tweede helft breidde Herpertz Bevo Hc de voorsprong uit tot 21-16. Uitblinker Robin Jansen leidde Herpertz Bevo Hc naar een 30-25 voorsprong. OCI Lions vocht zich terug, maar Herpertz Bevo Hc bleef aan de goede kant van de score. In de slotfase werd het zelfs 36-32, maar uiteindelijk werd het 36-34 in het voordeel van Herpertz Bevo Hc. Het publiek heeft kunnen genieten van fraaie doelpunten, mooie reddingen van de keepers en een uitstekend arbitraal duo Schols-Thomassen. Uitblinker van Panningse zijde was Robin Jansen met tien doelpunten, terwijl Joris Baart met elf doelpunten de grote man was OCI Lions. Na de wedstrijd nam Herpertz Bevo Hc afscheid van Robin Jansen (naar Kras Volendam), keeper Markus Hammerschmidt en speler Wouter Sas, die beiden een “sabbatical” jaar nemen. Voor Herpertz Bevo Hc rest nu nog op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) de bekerfinale tegen Fiqas Aalsmeer in Almere. Het zou mooi zijn als Herpertz Bevo Hc het seizoen mag afsluiten met bekerwinst. In Almere wordt Herpertz Bevo Hc ondersteund door een grote supportersschare.

 

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Robin Jansen 10, Pim Augustinus, Quinten Colman en Jeroen van den Beucken allen 6, Wouter Sas 3, Sijbren Stijweg en Nick van den Beucken ieder 2 en Dario Polman 1.