Herpertz Bevo Hc wint nationale beker 

(door Mat Nellen) 

PEEL EN MAAS – Herpertz Bevo Hc heeft historie geschreven. Voor de eerste maal hebben de heren van Herpertz Bevo Hc de nationale beker gewonnen. In een zinderende bekerfinale versloeg Herpertz Bevo Hc Fiqas Aalsmeer met 28-27. Bij de rust leidden de mannen van trainer Jo Smeets met 16-15.

Herpertz Bevo Hc kwam flitsend uit de startblokken. De 2-0 voorsprong was dik verdiend. Beide ploegen kennen elkaar door en door, waardoor zo’n wedstrijden op details worden beslist. Deze middag viel voor Herpertz Bevo Hc alles op de juiste plek. Een geconcentreerd spelende Panningse ploeg hield bijna de hele wedstrijd de regie in handen. Op een gegeven moment leidde Herpertz Bevo Hc in de eerste helft met 11-8. Fiqas Aalsmeer kon de achterstand nog tot 16-15 verkleinen. Na de pauze hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. De vele enthousiaste fans van Herpertz Bevo Hc moedigden de ploeg fanatiek aan. Het leek wel op een thuiswedstrijd voor Herpertz Bevo Hc in Almere. Defensief maakte Herpertz Bevo Hc een solide indruk. Keeper Markus Hammerschmidt was weer in topvorm en stopte op cruciale momenten strafworpen. Aanvallend maakte Herpertz Bevo Hc ook indruk. Het jonge talent Sybren Stijweg benutte als een routinier 3 strafworpen. Dario Polman was deze middag niet alleen de regisseur van de ploeg, maar ook met zeven doelpunten de topscorer in de ploeg. Met ieder vijf doelpunten hadden ook Niels Poot en Robin Jansen een groot aandeel in de score. Herpertz Bevo Hc vormde een hechte eenheid, die zich niet gek liet maken toen Quinten Colman een rode kaart kreeg. De definitieve beslissing viel in de slotfase toen Herpertz Bevo Hc een 28-25 voorsprong nam. Het werd nog even spannend in de slotminuut, toen Fiqas Aalsmeer terug kon komen tot 28-27. Na het laatste verlossende fluitsignaal kon het Panningse feestje losbarsten. Ook in de Heuf, waar de wedstrijd live werd uitgezonden, werd het op deze Hemelvaartsdag nog erg laat. Een mooie afsluiting van een uitstekende seizoen, en complimenten voor trainers en spelers. Herpertz Bevo Hc heeft weer geschiedenis geschreven.

 

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Dario Polman 7, Robin Jansen en Niels Poot ieder 5, Sijbren Stijweg, Niek Jordens en Jeroen van den Beucken ieder 3, Pim Augustinus en Wouter Sas ieder 1.

 

De kampioenen zullen op 25 mei a.s. tijdens het Bevo Business Dinner Event in De Heuf in Panningen, als gastheren dienen onder het motto de Gezondste regio 2025. Er zijn nog kaarten beschikbaar en te bestellen via http://www.rdtickets.nl/bevohc.