Herpertz Bevo Hc wint cruciale wedstrijd 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN –. Herpertz Bevo Hc heeft de moeilijke wedstrijd tegen HC Visé uit België na een ruststand van 14-15 in een hectische slotfase met 33-31 gewonnen. Een verdiende en kostbare zege voor de Panningse ploeg, waardoor Herpertz Bevo Hc nog steeds plaatsing voor de Final Four in eigen hand heeft.

Het publiek kreeg in de Heuf een spannende wedstrijd met een wisselend scoreverloop voorgeschoteld, waarbij beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. Herpertz Bevo Hc, dat de nog niet helemaal van een hardnekkige blessure herstelde Robin Jansen slecht sporadisch kon inzetten, miste ook keeper Bram van Grunsven die op de training geblesseerd was geraakt. De thuisclub begon uitstekend en nam een 8-4 voorsprong/ De Belgen gaven zich echter niet gewonnen en bogen de 8-4 achterstand om in een 15-12 voorsprong. Gelukkig konden de mannen van trainer Jo Smeets nog voor de rust de achterstand tot een doelpun terugbrengen. Trainer Pjedrog Tosan van HC Visé had speler Louis Marchal opdracht gegeven om Pim Augstinu te schaduwen. Pim Augustinus kon deze Belgische waakhond moeilijk van zich afschudden. Herpertz Bevo HC moest haar spel aanvallend bijstellen en daar slaagde de ploeg in. In verdedigen opzicht had de thuisclub veel te stellen met de boomlange Francesco Volpi, die nauwelijks viel af te stoppen. Hij nam niet alleen het merendeel van de Belgische doelpunten voor zijn rekening, maar bereidde ook doelpunten voor. Herpertz Bevo Hc opereerde als een sterk collectief, dat defensief sterk stond en een optimale score had in aanvallend opzicht. In de cruciale slotfase was doelman Markus Hammerschmidt aan Panningse zijde de grote uitblinker. Overigens namen de Belgen na rust een 15-12 voorsprong. Op een gegeven moment zette Herpertz Bevo Hc de achterstand om in 19-16 voorsprong om, maar door een tussenspurt van de Belgen stond het weer 20-20 In deze mindere fase van de thuisclub leken de Belgen weg te lopen. Het werd zelfs 25-22. Herpertz Bevo Hc knokte zich punt voor punt terug. Bij de stand 28-28 kreeg Herpertz Bevo Hc weer de overhand. . In de zeer spannende slotfase kon Herbertz Bevo Hc toch een voorsprong van twee doelpunten op te bouwen. Uiteindelijk won Herpertz Bevo zhc verdiend metv33-31. Dorr de nederlagen van OCI Lions en Fiqas Aalsmeer staat Herpertz Bevo Hc nu weer op een gedeelde derde plaats. Herpertz Bevo Hc heeft nog een loodzwaar programma. Eerst komende zaterdag op bezoek bij de nummer twee Initia Hasselt, dat nog een punt nodig heeft om verzekerd te zijn van plaatsting in de BENE-league en dan komt vervolgens koploper Achilles Bocholt op bezoek. De opdracht voor Herpertz Bevo Hc is loodzwaar. Beide wedstrijden moeten gewonnen worden om de kansen op plaatsing voor de Final Four in eigen hand te houden. De overwinning op het sterke HC Visé moet Herpertz Bevo Hc het nodige zelfvertrouwen oplevern.

Doelpuntenmaers Herpertz Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 8, Niels Poot 7, Quinten Colman 5, Wouter Sas en Pim Augustinus ieder 3, Robin Jansen 2 en Niek Jordens 1.