Herpertz Bevo Hc wint bekerthriller 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN - In een echte bekerthriller heeft Herpertz Bevo Hc de kwartfinale tegen JMS Hurry Up met 32-31 na verlenging gewonnen. Geen hoogstaande wedstrijd, het absurde scoreverloop, oplaaiende emoties, twee rode kaarten en uitblinkende keepers en bij vlagen bloedstollend.

Vanaf de eerste minuten had Herpertz Bevo Hc veel moeite met het op fysieke kracht gebaseerde handbal van Hurry Up. De wedstrijd vroeg veel van de spelers. Veel hollen en stilstaand, een ware slijtageslag, bij vlagen echt sloopwerk en veel duw- en trekwerk. De scheidsrechters kwamen ogen tekort. De mannen van trainer Martin Vlijm hadden de hele eerste helft een voorsprong. Tegen hun fysiek powerhandbal had Herpertz Bevo Hc geen goed verweer. De mannen van trainer Jo Smeets konden geen grip krijgen op de gasten. Tien minuten voor rust leidde Huury Up met 12-9. De Zwartemeerse sloopkogels liepen zelfs uit tot een 16-11 voorsprong bij rust. Ook na de rust kreeg Herpertz Bevo Hc in de beginfase geen grip op de gasten. Na een kwartier kon Herpertz Bevo Hc aan de achterstand gaan werken. Toen stond Herpertz Bevo Hc met 20-21 achter. De ploeg toonde veerkracht en kreeg nog een mentale tik nadat vier minuten voor tijd Hurry Up de voorsprong uitbreide tot 26-23. Herpertz Bevo Hc gaf echter niet op en bofte toen de Drentse aanvoerder Roland Suelmann rood had gekregen na een grove overtreding op Jeroen van den Beucken in de slotminnut viel vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker door Jeroen van den Beucken. Met een 26-26 eindstand begonnen beide ploegen aan de verlenging. Vele spelers waren aan het einde van hun latijn, maar moesten nog tien minuten aan de slag. Na drie minuten in de verlenging kwam Herpertz Bevo Hc voor het eerst op voorsprong. Robijn Janssen, Pim Augustinus, Dario Polman en Jeroen van den Beucken namen de rest van de ploeg aan de hand en met de allerlaatste inspanningen. Het werd in de slotfase een overlevingsgevecht, waarbij van goed handbal geen sprake meer was. Het leek meer vrij worstelen dan handbal. Gelukkig kon in de slotminuut Pim Augustinus Herpertz Bevo Hc naar een 32-31 overwinning schieten. In de hectische slotfase kreeg ook Wouter Sas rood. Herpertz Bevo Hc haalde niet haar normale niveau, maar toonde karakter. Overigens waren de beide keepers Markus Hammerschmidt (Herpertz Bevo Hc) en René de Kengt (JSM Hurry up) uitblinkers.

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Jeroen van den beucken 9Dario polman 7, Robin Jansen 6, Pim Augustinus, Niels Poot en Niek Jordens allen 3 en Wouter Sas 1.