Herpertz Bevo Hc verslaat Initia Hasselt 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN –. Voor de tweede maal dit seizoen heeft Herpertz Bevo Hc Initia Hasselt verslagen. Werd in eigen huis met 33-31 gewonnen, nu wist de Panningse ploeg met 30-28 gewonnen. De beslissing welke vier ploegen de Final Four halen wordt komende zaterdag op de slotdag beslist.

Herpertz Bevo HC en Initia Hasselt gaven elkaar geen duimbreed toe. Geconcentreerd bestreden beide ploegen elkaar. Na een 5-3 achterstand kwam de Panningse ploeg met 8-7 voor, maar de Belgische ploeg kwam weer langszij en stond vlak voor rust met 16-14 voor. Herpertz Bevo Hc toonde veerkracht. Door goed verdedigen stond de Panningse ploeg geen doelpunt mee toe en wist nog voor de rust de achterstand om te buigen in een 17-16 voorsprong. Na de pauze hielden de ploegen elkaar scorend in evenwicht. Op een gegeven moment nam Herpertz Bevo Hc een 22-20 voorsprong. In de slotfase brak het verzet van Initia Hasselt en liep Herpertz Bevo Hc vijf minuten voor tijd uit tot 30-26. In de slotfase werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. De eindstand werd 30-28 in Pannings voordeel. De vele supporters uit Peel en Maas zagen hun ploeg verdiend winnen. Verdedigend stond de ploeg als een huis met een uitblinkende doelman Markus Hammerschmidt, terwijl aanvallend de ploeg de kansen goed benutte. Als Herpertz Bevo Hc deze goede vorm weet behouden, dan kan op de slotdag ook Achilles Bocholt verslagen worden. Wil Herpertz Bevo Hc de Final Four halen, dan moet de ploeg winnen van de koploper en moeten haar concurrenten Oci Lions en Fiqas Aalsmeer punten laten liggen op de slotdag.

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc; Jeroen van den Beucken 8,Robin Jansen 6, Dario Polman 4, Pim Augustinus, Niels Poot en Niek Jordens ieder3, Quinten Colman 2 en Nick van den Beucken 1

.