Herpertz Bevo Hc verliest derby tegen OCI Lions 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN –Herpertz Bevo Hc heeft de Limburgse derby tegen OCI Lions in Sittard met 29-24 verloren. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Het wisselend scoreverloop gaf de verhoudingen goed weer.

De ruststand was 16-16. Ook in de beginfase van de tweede helft leek er nog een goed eindresultaat in te zitten voor de Panningse ploeg in te zitten, al wist OCI Lions een kleine voorsprong op te bouwen. Op een gegeven moment ging Herpertz Bevo Hc fouten maken. Aanvallend ging de Panningse ploeg slordig te spelen. Vele opgelegde kansen werden gemist. OCI Lions profiteerde koelbloedig. Tien minuten voor tijd leidde de Sittardse ploeg met 26-20. Uiteindelijk won OCI Lions verdiend met 29-24. Door deze nederlaag zakte Herpertz Bevo Hc naar de 5e plaats in de stand. Wil Herpertz Bevo Hc de kansen voor plaatsing in de Final Four in eigen hand houden, dan moeten de mannen laatste vier wedstrijden van het seizoen winnen. Komende zaterdag moet in Kwintsheul van hekkensluiter Wematrans Quintus gewonnen worden en dan volgen nog drie finales tegen HC Visé , Initia Hasselt en Achilles Bocholt.

Doelpuntenmakers: Pim Augustinus en Jeroen van den Beucken ieder 7, Niels Poot en Niek Jordens ieder 4,, Quinten Colman en Dario Polman ieder 1..