Herpertz Bevo Hc teams spelen uitduels. Heren 1 op bezoek bij Quintus 

Carnaval voorbij, topsportteams spelen uitduels

 

Heren 1 op jacht naar uitoverwinning in Kwintsheul.

De heren 1 van Herpertz Bevo Hc behaalde afgelopen twee weken geen beste resultaten. Tegen Hurry-up en LIONS werden er nederlagen geleden. Vooral door toedoen van twee keer een slechte 2de helft. Hierdoor is het finale weekend duidelijk in gevaar gekomen.

De ploeg van Johan Smeets staat op een 5de plaats in de BeneLeague. De achterstand op de nummer 4 Aalsmeer is 2 punten. Alles is nog mogelijk, maar als Bevo nog kans wilt maken zal men geen punten meer mogen verspelen. Aalsmeer heeft op papier een wat prettiger programma, terwijl Bevo nog loodzware tegenstanders krijgt. Ditzelfde geld voor LIONS, alleen hebben zij wat meer lucht met drie punten voorsprong op Bevo. Maar niks is onmogelijk deze competitie. Zolang er kansen zijn moet je deze pakken. Zaterdag reist de ploeg af naar het westen. Tegenstander is dan hekkensluiter Quintus waar in de thuiswedstrijd met 41-31 van gewonnen werd. Van onderschatting zal geen spraken zijn, maar een ruime overwinning is eigenlijk wel gewenst. Op het einde van de rit kan het ook weleens beslist worden op doelsaldo. Niet alleen de Final 4 is nog haalbaar, maar er zijn ook dure bonuspunten te behalen voor in de play-offs.

 

Heren 2 speelt kleine derby tegen LIONS 2.

Na een vrij carnavalsweekend pakken de heren 2 ook de draad weer op. Zondagmiddag gaat de ploeg richting het zuiden voor het duel tegen het tweede team van de Limburg LIONS. Bij een overwinning kun je concluderen dat de ‘’jonge’’ ploeg van Bevo ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt. LIONS 2 zal echter gebrand zijn op een goed resultaat. In Panningen won Bevo de ‘’kleine derby’’ met 33-25. Dus zullen de Zuid-Limburgers revanche willen nemen. Bij een nederlaag en een overwinning van Handbal Venlo tegen Rotterdam kunnen de Venlonaren op 4 punten komen van Bevo. Bevo speelt thuis nog tegen Venlo waardoor de competitie nog zeer spannend kan worden. Bevo zal dus nog gefocust moeten blijven.

 

Dames 1 zondagmiddag ook richting Kwintsheul.

Dat de dames 1 dit jaar een zwaar seizoen beleven, dat is wel duidelijk. De ploeg van de vertrekkende trainer Maurice Janssen gaat op bezoek bij het sterke tweede team van Quintus. Dit is niet een tegenstander waar de ploeg uit Panningen direct de punten tegen moet halen, maar wel vertrouwen kan tanken richting de overige duels. De dames zullen dan ook zonder druk deze wedstrijd in moeten gaan. Na deze wedstrijd spelen de dames twee wedstrijden waar de belangen wel groot zijn. Namelijk, Aalsmeer thuis en PSV uit. Hier zullen de dames punten moeten halen, om ook volgend seizoen in de eerste divisie te mogen spelen.