Herpertz Bevo Hc moet winnen in Hasselt. BeneLeague in eindfase gekomen. 

Kraker in Hasselt.

Herpertz Bevo Hc gaat zaterdagavond op bezoek bij Initia Hasselt. Voor de mannen uit Panningen wederom een cruciale wedstrijd voor een plaats in de Final 4. Samen met Fiqas Aalsmeer en OCI/Lions strijdt het team voor de laatste twee plekken.

Initia Hasselt, de nummer twee in het klassement, heeft officieel nog 1 punt nodig om zich te plaatsen voor het finale weekend. Lions dat gisteren met 26-27 won in Wezet van Visé heeft de derde plek weer overgenomen. Spanning alom!

Concurrent Aalsmeer speelt een thuiswedstrijd tegen Tongeren terwijl Lions op bezoek gaat bij koploper Achilles/Bocholt. Een ding is zeker! Bevo staat in Hasselt voor een loodzware opgave. In sporthal de Alverberg heeft Hasselt dit seizoen nog niet verloren. Alle tien de wedstrijden werden in winst omgezet. De taak van Herpertz Bevo Hc is om hier verandering in te brengen. In Panningen waren beide ploegen flink aan elkaar gewaagd. In een levendige en aantrekkelijke wedstrijd met een verschrikkelijk hoog tempo trok Bevo uiteindelijk met 35-33 aan het langste eind. Bevo zal tevreden zijn wanneer men met hetzelfde resultaat terug in de bus kan stappen.

 

We kijken vooruit met Dario Polman richting het duel met de Belgen.

 

De laatste twee wedstrijden tegen Visé en Tachos (beker) gewonnen. Vertel eens?

Voor ons is de taak nog steeds hetzelfde als vorige week. De laatste 3 wedstrijden moeten gewonnen worden in de BeneLeague om kansen te behouden voor het FINAL 4 weekend. De eerste horde was Visé. Die taak hebben wij goed volbracht in een lastige wedstrijd. Met nu nog twee pittige duels tegen Hasselt en Bocholt kunnen we nog flink aan de bak. Maar ook dan telt maar 1 ding. WINNEN!! Afgelopen woensdag in Waalwijk tijdens de bekerwedstrijd waren wij verplicht om een ronde verder te komen met een degelijke uitslag. In het begin hadden wij wat moeite met Tachos, maar naarmate de wedstrijd vorderde kon je het verschil zien tussen Eredivisie en BeneLeague. Doordeweekse wedstrijden zijn altijd lastige wedstrijden. In de kwartfinale treft Herpertz Bevo met JMS/Hurry-up een lastige tegenstander. Polman: Ook in het bekertoernooi willen wij ver komen en de finale spelen, maar dat willen natuurlijk meer ploegen. We zullen eerst Hurry-up moeten verslaan. En hier hebben we zeker ook nog iets recht te zetten richting ons fanatieke thuispubliek.

 

Zaterdagavond naar Hasselt. Wat is het strijdplan?

Knokken en vechten tot je erbij neer valt, het tempo hooghouden, dekking compact houden én een goede afronding. Eigenlijk heel simpel als je het zo verwoordt. Aan ons de taak om dit ook daadwerkelijk in praktijk te brengen.

 

Hasselt is thuis nog ongeslagen en staat op een keurige 2de plaats in de BeneLeague. Verdiend?

Jazeker weten! Hasselt heeft een goede ploeg met een paar spelers met extra kwaliteiten. Je staat waar je thuishoort vind ik. Hasselt verdiend het om in de Final 4 te staan. Alleen hoop ik dat ze zaterdag een mindere dag hebben.

 

Neem ons eens mee naar de ranglijst? Wat is gunstig?

Wat ik al eerder aangaf: Wij moeten onze wedstrijden winnen en hopen dat bijv. LIONS onderuitgaat tegen Bocholt of Aalsmeer punten gaat verspelen in Zwartemeer tegen Hurry-up. Ik hoop dat Martin Vlijm en zijn mannen ons hierbij zullen helpen! Maar daar kunnen we pas zaterdag avond rond 22.00 naar kijken. Het zou ook zomaar eens kunnen dat het doelsaldo doorslaggevend is. We zullen zien! Volgende week in eigen hal willen wij nog om de knikkers spelen tegen Bocholt. Daarom kunnen we alleen naar ons zelf kijken en is een positief resultaat dit weekend pure noodzaak.

 

In de thuiswedstrijd tegen Initia/Hasselt won Bevo spectaculair met 35-33. Verwacht jij een zelf soort wedstrijd?

Dat is lastig te zeggen. Als de uitslag hetzelfde is vind ik het prima. Hasselt wilt natuurlijk ook nog dat ene puntje behalen. Beide ploegen zullen zich goed voorbereiden. Ik verwacht een spannende wedstrijd. Maar dat zijn we bij Bevo wel gewend, hoor.

 

Is iedereen inclusief jezelf fit voor de topper van aanstaande zaterdag?

Ja iedereen is fit. Kleine pijntjes moeten vergeten worden. Niet piepen, zeiden we vroeger thuis altijd al tegen elkaar. Oftewel: Geen excuses zaterdag. Zelf ben ik zeker fit. Ik hoop dat ik weer belangrijk kan zijn voor de groep en dat ik anderen ook volop kan motiveren en tot scoren te brengen. Dat is mijn taak. Alleen kan ik niks, samen kunnen we echt heel veel. Zaterdag moeten wij het daarom weer hebben van ons sterke BEVO-collectief!

 

Wil je verder nog wat kwijt?

Ik hoop dat er heel veel Bevo-supporters naar Hasselt komen om ons aan te moedigen! We hebben jullie steun echt nodig. Afgelopen woensdag was het gaaf om te zien dat er tientallen BEVO supporters mee waren gereisd naar Waalwijk. Dat stimuleert ons als team echt enorm. Dus kom naar Hasselt, smeer jullie kelen en neem dat fantastische 79-spandoek weer mee! Dat brengt geluk! We hebben er zin in!