Herpertz Bevo Hc klopt “Angstgegner” Kras Volendam 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN – Wat vorig seizoen niet lukte in zowel de BENE-league als in de kampioensgroep van de eredivisie, lukte dit maal wel. In een hoogstaande wedstrijd wiste Herpertz Bevo Hc Kras Volendam na een ruststand van 19-17 met 31-29 te verslaan.

Titanenstrijd

Vanaf de eerste minuut maakten beide ploegen duidelijk, dat alleen de winst telden in deze handbaltopper in de BENE-league. In een moordend tempo schoten beide ploegen na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Toon Daems uit de startblokken. Bij de Panningse ploeg ontbrak de geschorste Dario Polman, Robin Jansen, Jeroen van den Beucken en aanvoerder Pim Augustinus namen hun verantwoordelijkheid, waarbij zij gesteund werden door het sterke Panningse collectief. Trainer Jo Smeets had zijn mannen goed geïnstrueerd. De flamboyante, gepassioneerde Kras Volendamcoach vertrouwde op de klasse van Jan Josef, Geert Hinskens Leon van Schie, Jaap Beemsterboer en Sonni de Jonge. Tot 10-10 hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Ton liep Herpertz Bevo Hc via 14-11 uit naar 18-14. Herpertz Bevo Hc ging met een 19-17 voorsprong de rust in. Kras Volendam dat voor rust Jaap Beemsterboer door een blessure zag uitvallen,, knokte zich terug in de wedstrijd en ontregelde in de beginfase na rust door agressiever te dekken het Panningse aanvalsspel. De Volendammers bogen een 22-19 achterstand om in een 26-24 voorsprong, maar Herpertz Bevo Hc wist in een spectaculaire slotfase weer een 28-26 voorsprong te nemen. In de slotminuten besliste Robin Jansen in het voordeel van Herpertz Bevo , waarbij in het Panningse doel Bram van Grunsven ook wereldreddingen verrichtte. De positieve spelopvatting van beide ploegen, die met veel passie streden en karakter toonden, toen zij enkele minuten met vier tegen zes veldspelers, zorgde voor een handbaltopsportavond. Een echte reclame voor de handbalsport. Ook dankzij de goed leidende scheidsrechters Paul en Ruud Geraets, die deze wedstrijd goed aanvoelden.Niets voor niets stond het publiek op de banken in de slotminuten. Het publiek was de grote winnaar deze avond. Herpertz Bevo Hc, dat opklom naar de gedeelde tweede plaats in de BENE-league mocht een feestje bouwen. “Angstgegner” Kras Volendam werd verslagen. Deze slag werd gewonnen, maar de weg naar de Final Four is nog lang. Komende zaterdag moet Herpertz Bevo Hc op bezoek bij het laag geklasseerde Callant Tongeren, dat verrassend OCI Lions in Sittard klopte. In Panningen won Herpertz Bevo Hc met 36-20, maar een gewaarschuwd zal de ploeg uit Tongeren niet onderschatten. Elke wedstrijd is een finale.

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Pim Augustinus 10, Jeroen van den Beucken 9, Robin Jansen 7, Quinten Colman, Niek Jordens ieder 2 en Niels Poot 1