Herpertz Bevo Hc geeft zekere zege uit handen 

Herpertz Bevo Hc heeft een zekere zege uit handen laten glippen tegen debutant Sporting Nelo uit Neerpelt in de eerste wedstrijd in de BENE league. Halverwege de tweede helft leidde de thuisclub nog met 22-14, maar in de slotfase sloegen de Belgen toe. In de slotminuut werd het nog 29-29.

Foto Reza

Herpertz Bevo Hc begon goed aan de wedstrijd tegen Sporting Nelo. Defensief stond het goed met een uitblinkende keeper Markus Hammerschmidt. Aan de hand van de teruggekeerde Dario Polman liep het aanvallend ook goed. Dario Polman was niet alleen spelverdeler, maar ontpopte zich ook als topscorer met 7 doelpunten. Hij liet ook andere spelers beter spelen. Op een gegeven moment leidde Herpertz Bevo Hc met 16-9. De Panningse ploeg was bij vlagen oppermachtig. Bij de gasten uit Neerpelt waren er hoofdrollen weggelegd voor Daan Versleeuwen, Marco Vernooy, Vlatko Tasevski, Tobias Marx en keeper Thijs van Leeuwen. Bij de rust leidde Herpertz Bevo Hc met 17-12.

 

De Belgen besloten vervolgens Dario Polman maandekking te geven. In eerste instantie hielp die tactiek de Belgen niet, want Herpertz Bevo Hc bleef er lustig op losscoren door onder meer Robin Jansssen, Nick van den Beucken en Pim Augustinu. Pas na een tussenstand van 22-14 kantelde de wedstrijd en had de Belgische tactiek succes. De achterstand werd verkleind tot een doelpunt. Toen in de slotfase doelman Thijs van Leeuwen een strafworp van Nick van den Beucken stopte, brak Herpertz Bevo Hc en kon Sporting Nelo uit Neerpelt de toch wel verdiende 29-29 gelijkmaker in de slotminuut. De Belgen werden de morele winnaar van deze wedstrijd, maar Herpertz Bevo Hc verdient ook veel complimenten door hun manier van handballen. De Panningse ploeg zal echter een plan B moeten ontwikkelen, wanneer Dario Polman aan banden worden gelegd. De wedstrijd was in ieder geval een reclame voor de handbalsport.

 

Doelpunten Herpertz Bevo Hc: Dario Polman 7, Pim Augstinus, Jeroen van den Beucken ieder 6, Robin Janssen 5, Niek Jordens en Niels Poot 2 en Nick van den Beucken 1.