Herpertz Bevo Hc boekt ruime zege 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN- Herpertz Bevo Hc heeft pas na rust het dapper strijdend Wematrans Quintus bij vlagen weggespeeld. Het publiek kreeg een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld, Het werd liefst 41-31 in Pannings voordeel.

De gasten uit Kwintsheul misten diverse ervaren krachten en zagen voor rust Niels van Lier uitvallen/ Toch hielden de mannen van trainer Alex Curescu lang gelijke tred met Herpertz Bevo Hc. De Panningse ploeg was weliswaar de bovenliggende partij, maar kon pas in de slotfase van de eerste helft afstand nemen van Wematrans. Niet alle spelers van Herpertz Bevo Hc haalden hun normale niveau, maar dan nemen andere spelers hun rol open. Via een tussenstand van 14-11 ging Herpertz Bevo Hc met een 19-15 voorsprong rusten. Na de pauze verhoogde de thuisclub het tempo .Het vermoeide Wematrans kwam in ademnood. Doordat Herpertz Bevo Hc bij vlagen zwak verdedigde kwam Wematrans tot 31 treffers. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar Markus Hammerschmidt was in het Panningse doel voorkwam, dat Wematrans aan een stunt kon gaan denken. Aanvallend maakte Herpertz Bevo Hc op een paar slordige afrondingen een gedegen indruk, waarbij elke mooie treffers tot stand kwamen. Onder de bezielende leiding van aanvoerder Pim Augustinus, die met 9 treffers topscorer werd, liep Herpertz Bevo Hc weg. Jeroen van den Beucken en Niels Poot speelden zich ook nadrukkelijk in de kijker, terwijl ook Niek Jordens ook een groot aandeel had in de monsterscore. Herpertz Bevo Hc besliste de wedstrijd, toen de ploeg van 26-21 uitliep naar 30-21. Dat was de genadeslag voor de gasten. Uiteindelijk werd de eindstand 41-31. Trainer Jo Smeets was na afloop niet helemaal tevreden. Wel zag hij, dat Herpertz Bevo Hc conditioneel uitstekend in vorm. Bovendien kan het teams als collectief mindere dagen van enkele vaste waarden goed opvangen. Door de ruime zege tegen hekkensluiter blijft Herpertz Bevo Hc op de derde plaats staan in de BENE-league. Komende zaterdag 11 november wacht de lastige uitwedstrijd tegen HC Visé BM. Dat wordt een echte testcase.

Doelpuntenmakers herpertz Bevo Hc: Pim Augustinus 9, Niels Poot en Jeroen van den Beucken ieder 7, Niek Jordens 6, Robin Jansen 4, Quinten Colman 3,Sybren Stijweg en Dario Polman ieder 2 en Wouter Sas 1.

.