Heren 2 winnen nipt bij rode lantaarndrager PSV 

De heren 2 van Eurotech Bevo Hc hebben hun voorlaatste wedstrijd gewonnen van rode lantaarndrager PSV uit Eindhoven. De heren begonnen hun wedstrijd zonder passie, motivatie en strijdlust, waardoor PSV binnen de kortste keren een 4-0 voorsprong hadden.

Uiteraard was het ook geen voordeel dat er niet met hars gespeeld mocht worden, maar dat was niet geheel de oorzaak voor een dergelijk begin. Na 12 minuten in de eerste helft was het de eerste keer dat er gescoord werd door de heren 2. Langzaam kropen ze terug naar 4-3, maar daar was het de eerste helft wel mee gezegd. Het was mede te danken aan de nodige reddingen die keeper Robin Berkers verrichte, dat de schade beperkt bleef bij rust tot 10-6.

 

Getergd door hun optreden in de eerste helft, kwamen de heren 2 met een heel ander gevoel uit de kleedkamers voor de tweede helft. Er zou uit een ander vaatje getapt moeten worden en dat gebeurde ook. Even wist PSV de heren nog tegen te houden tot 12-8, maar mede door een zeer sterk spelende Guus Killaars, die na het seizoen tijdelijk uit de roulatie zal zijn voor een operatie aan beide voeten, wisten de heren langzaam dichter bij te kruipen en zelfs een voorsprong te nemen van 2 doelpunten, 14-16. Doordat Keeper Robin Berkers wederom de nodige ballen uit het doel hield, waaronder 2 van de 3 penalty’s, ging de trein lopen. De heren 2 van Eurotech Bevo HC bleven lang aan de goede kant van de streep en dachten dat ze er al waren.

 

PSV kwam toch nog met een laatste krachtsinspanning langszij, waardoor de stand op 20-20 stond.

Vervolgens was het Niek Jordens, die enkele zeer mooie doelpunten maakte en effectief was met zijn kansen, die de trekker overhaalde. Bij een stand van 20-21 in het voordeel van de heren 2 en nog enkele seconde op de klok, was het Sjoerd van Roy die goed op stond te letten en de bal onderschepte alvorens PSV de bal uit kon nemen. Dit koste hem de rode kaart voor spelbederf, maar bracht wel de overwinning voor de heren 2 van Eurotech Bevo HC.

 

Eindstand: PSV – Eurotech Bevo HC 2 20-21. Het was geen goede wedstrijd, maar jullie hebben de tweede helft wel laten zien over vechtlust te beschikken. Houdt deze vechtlust vast voor de laatste wedstrijd tegen Quintus.