Heren C1 treffen het sterk Duits Oberliga team ASV Süchteln 

Ter voorbereiding op het NK zaterdag 22 april hebben de heren C1 zaterdag jl. een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen ASV Süchteln, 6e plaats in de Oberliga Niederrhein. (De Oberliga is de hoogste klasse in Duitsland voor de C-jeugd).

Helaas ook deze keer was het team niet voltallig; onze keeper Ivo was onverwacht opgenomen in het ziekenhuis maar gelukkig heeft Finn Korsten weer wat speelminuten gemaakt na een tijdje afwezig te zijn geweest i.v.m. blessure.

 

Ondanks de fysiek grote en sterke jongens van ASV Süchteln, hielden onze jongens de stand positief aan hun kant. De 1e helft stond vooral in het teken van snel spel en veel balverlies aan beide zijden.

De ruststand was dan ook 15-9 in het voordeel van onze jongens.

 

De 2e helft ging ASV Süchteln voortvarend van start en liep snel in op Bevo wegens slordigheidsfoutjes aan Bevo zijde. Vervolgens vroeg ASV Süchteln een ‘time-out’aan om hun spelers nog eens extra te motiveren. Na deze ‘time-out’ en vervolgens twee knieblessures aan Bevo zijde slaagde ASV Süchteln erin om de achterstand door middel van snelle tegenaanvallen om te zetten in een voorsprong die ze daarna niet meer uit handen gaven.

Dit resulteerde in een eindstand 27-30.

 

Na een voortreffelijke competitie met enkel gewonnen wedstrijden was deze wedstrijd een leerzame les voor de jongens; ruggen recht en hoofden omhoog want,

 

“Zonder tegenslag bestaat er geen overwinning”.

 

Zaterdag a.s. spelen de heren C tegen ART Düsseldorf, koploper in de Verbandsliga Niederrhein, aanvang 14.00 uur in de Heuf.

 

Tot dan.