Heren A1 wint V&L Sportzone A-toernooi 

Afgelopen zaterdagmorgen vertrok het heren A-team vroeg vanuit De Heuf richting Geleen om deel te nemen aan de 1e dag van het V&L Sportzone A-toernooi.

Aangekomen in Glanerbrook ging het team direct naar de kleedruimtes om zich voor te bereiden op de komende wedstrijden. De eerste wedstrijd van toernooi was tegen het team van het Belgische Tongeren. Coach Robin Gielen had het verloop van de vorige wedstrijd tegen deze ploeg nog goed in zijn hoofd en hij bereidde de heren duidelijk voor op een herhaling van het Tongerse spel.

 

In het begin hadden we de Belgen redelijk onder controle, maar in de slotfase moest het team toch haar meerdere erkennen in het Belgisch team. Tongeren won met 16-13.

 

Na een lange pauze moesten onze heren aantreden tegen Volendam. In de tussentijd hadden de heren natuurlijk duidelijke instructies gekregen van Robin. Deze werden gretig ter harte genomen zodat het eindresultaat bij deze wedstrijd een duidelijke overwinning opleverde voor het Bevo-team, uitslag 18-9.

 

Om 17.15 trad het team aan voor de wedstrijd tegen Quintus. Deze wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld zodat er uiteindelijk een eindstand van 23-13 op het scorebord stond. Robin Gielen was na afloop zeer tevreden over het optreden van zijn team in het toernooi.

 

Ruud Blommers is officieel toegevoegd aan het kader van het heren A1-team. Ruud gaat de functie vervullen als assistent begeleider maar ook tevens als “back up”voor Robin Gielen.

Ook gaat hij Ruud Flos vervangen bij afwezigheid, maar hij zal zich persoonlijk ook bekommeren om de Heren A spelers op individueel gebied. Ook op medisch gebied zal Ruud zijn ervaring gaan inzetten. Wij wensen hem veel succes toe voor zijn werkzaamheden het komende seizoen.

 

Op 2e toernooidag stond om 11.15 een wedstrijd gepland tegen Hercules. Deze halve finalewedstrijd werd door de heren goed opgepakt zodat Eurotech Bevo vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd de duidelijke leider was. Met een uitslag van 17-13 werd dit duel tegen Hercules afgesloten. In de tussentijd streden Tongeren en Olympia om de andere finaleplaats. Deze wedstrijd werd verrassend gewonnen door Olympia zodat op dat moment ook de finalewedstrijd bekend werd van het V&L Sportzone A-toernooi.

 

Voor het eerst in de geschiedenis stonden 2 ploegen in de finale van dit goed georganiseerde toernooi. Coach Robin Gielen maakte tijdens de kleedkamerspeech al heel snel duidelijk dat Olympia een zeer fysiek sterk team is.

 

Onze mannen kregen de opdracht om fysiek ook op te treden maar Olympia vooral af te troeven met het snelle Bevo handbal. Vanaf het fluitsignaal namen de Bevomannen de leiding door het spel snel te maken wat niet lekker viel bij het team van Olympia.

 

Een voorsprong resulteerde hieruit maar werd helaas later ingehaald door Olympia wat hun eigen spel ging spelen en de Bevomannen in haar kielzog meenam zodat de voorsprong steeds kleiner werd. Een sterk spelend Olympia probeerde met zeer fysiek spel de Bevomannen om te buigen wat ook bijna lukte.

 

De arbitrage zag het spel steeds fysieker worden en besloot beide teams een halt aan te roepen wat resulteerde in diverse tijdstraffen aan beide kanten. Er werd driftig gewisseld aan beide kanten om de spelers zo weinig mogelijk schade te laten oplopen wat helaas voor Olympia resulteerde dat 2 spelers niet meer mochten deelnemen aan deze wedstrijd.

 

Voor de supporters werd het echter spannend toen beide teams er een verlenging eruit sleepten in deze zinderende finalewedstrijd. Er werd 2x 3 minuten verlenging gespeeld en toen boog Olympia het hoofd en konden de Bevomannen de eindstand bepalen op 18-22.

 

Een werkelijke slijtageslag voor het team, noemde Robin Gielen na afloop van deze prachtige finale, maar hij was uiterst tevreden hoe zijn mannen dit V&L Sportzone A-toernooi

hebben gespeeld en zich hebben voorbereid op het spelen in de landelijke NHV competitie.

 

Het is voor het eerst dat een Bevo Heren A mannenteam beslag weet te leggen op de eerste plaats in het V&L Sportzone A-toernooi. Rene Jaspers werd uitgeroepen als beste linkerhoekspeler van het toernooi en Bram van Grunsven als beste keeper. Beide heren kregen een leuke attentie en werden opgenomen in het All Star Team van het V&L Sportzone A-toernooi.

 

Het voorbereidingsprogramma van trainer/coach Robin Gielen kent geen einde. Op 8 september zijn de Eurotech Bevo Heren A te gast bij TV Vorst in Tonisvorst (aanvang 11.00u). Op 14 september speelt het team van Robin Gielen in het voorprogramma van de heren 1-wedstrijd tegen Olympia A1. Aanvang van deze wedstrijd is 17.45u. Laatste tegenstander in de voorbereiding is het Duitse ART Dusseldorf Herren A1.

 

De landelijke NHV competitie start voor het Heren A-team op 20 oktober om 12.00 met een thuiswedstrijd tegen HA&RO. Ook in de voorbereiding alsmede in het komende seizoen stellen wij de aanwezigheid van supporters zeer op prijs.