Heren A1 sluit het handbalseizoen af met Limburgse Bekerfinale 

Afgelopen Zondag speelden de Bevo HA mannen afsluitend van het handbalseizoen 2016-2017 de finale van de Limburgse Beker tegen Sittardia HA in Sporthal de Haamen in Beek. Ruststand was 13-13 en de eindstand was in het voordeel van de Panningse mannen, 22-27.

Aangezien Bevo HA coach Jurij Hiliuk elders verplichtingen had nam HS2 coach Rob van Bokhoven de coaching waar bij deze Limburgse Derby. Sittardia en Bevo staan altijd bekend om zeer interessante wedstrijden. Sporthal de Haamen was redelijk gevuld en om 12.45 klonk het beginsignaal van deze Derby. Vanaf het begin waren de 2 teams zeer gewaagd aan mekaar en gunde men elkaar geen enkele voorsprong. Na 8 minuten speeltijd raakte Bevo in een dipje en maar liefst 9 minuten lang verzuimde de ploeg met scoren. Hierdoor keken de Panningse mannen al snel tegen een achterstand van 3 doelpunten met nog 6 minuten speeltijd. Bevo herstelde zich en kon vlak voor het rustsignaal de stand gelijk trekken, 13-13.

 

Na de thee kwam Bevo zeer sterk uit de startblokken. Ditmaal was het Sittardia wat even geen vat kreeg op de aanvallen van Bevo. Toch kregen de Bevomannen geen kans om uit te lopen in de score.

In een bijna volle Sporthal de Haamen werd het de supporters duidelijk dat deze Finalebekerwedstrijd op het laatste moment beslist ging worden. Terwijl de temperaturen opliepen in de hal en er veelvoudige dweilpauzes plaatsvonden nam Bevo met nog 13 minuten op de klok de voorsprong.

 

Bij de Sittardse mannen was de “emmer leeg” terwijl de Panningse heren extra gas gaven op een zeer cruciaal moment. Dit pakte zeer goed uit en elke aanval werd zorgvuldig benut zodat de eindstand werd bepaald door Bevo, 22-27. HS2 coach Rob van Bokhoven roemde de mannen na afloop voor hun inzet en doorzettingsvermogen. De Limburgse Beker werd uitgereikt door Huub Gubbels namens het NHV aan de Bevomannen die deze zeer feestelijk in ontvangst namen.

 

Het was zeer tumultueus voor de Bevo HA mannen afgelopen seizoen. Veelvoudig moesten de Bevo HA talenten uithelpen bij HS2 mannen wat kampte met blessures. Veel spelers draaide een dubbele competitie en was het soms “passen en meten “om beide opleidingsteams te laten deelnemen aan hun Landelijke competitiewedstrijden. Al met al een hele opgave voor de Technische Commissie van Bevo en natuurlijk de Bevo mannen het afgelopen seizoen.

 

Zeer tevreden en trots zijn de TC leden op de extra inzet van HA mannen en HS2 mannen van Bevo HC. Ook komend seizoen,2017-2018, gaan beide teams de Landelijke competitie spelen op eredivisie nivo.

 

Via deze weg , willen wij alle Supporters, Sponsoren, ouders en familie zeer hartelijk danken voor hun ondersteuning tijdens het afgelopen seizoen en zien hun heel graag komend seizoen terug in SportArena De Heuf !!. Op 9/10 September gaat voor de HA en HS2 mannen de nieuwe Landelijke Competitie van start.

 

Wij gaan zometeen heerlijk op vakantie zoals jullie ook doen, dus genieten maar met z’n allen !!.

 

Bevo HA staf en spelers 2016-2017