Heren A1 grijpt naast Nederlandse titel 

Zodra de beste A-jeugdteams van het land zich verzamelen in de Amsterdamse Sporthallen Zuid, dan kan dat maar één ding betekenen; een nieuwe editie van het NK. Zo ook op zaterdag 16 april, waar Swift Arnhem er met de Nederlandse titels vandoor gingen en het team van Bevo met lege handen achterliet.

In de kruisfinales bij de heren moesten de ploegen van zowel FIQAS/Aalsmeer en KRAS/Volendam toch wel enigszins verrassend hun meerdere bekennen in respectievelijk BEVO en Swift Arnhem. BEVO won krap met (13-8) 18-16 van Aalsmeer en ook de wedstrijd tussen Swift en Volendam eindige in een krappe (12-8) 24-22 overwinning voor de Arnhemmers.

 

In een bloedstollende finale hield Swift lange tijd een kleine voorsprong vast, zo bleek ook in de rust: 9-6. Met nog vijf minuten te gaan nam BEVO op vechtlust een voorsprong: 13-12. Swift toonde echter veerkracht en was op beslissende momenten de meest effectieve ploeg. De beloftes uit Arnhem wonnen met 16-15 en kunnen zich zo kampioen van Nederland noemen. De derde plaats ging naar FIQAS/Aalsmeer dat KRAS/Volendam met (11-5) 19-15 versloeg.

 

Bron: NHV.nl