Heren A verslaat E.M.M 

De vierde competitieontmoeting met E.M.M uit Middelburg stond afgelopen zondagmiddag op het programma in De Heuf. De voorgaande drie ontmoetingen hadden de Bevo-mannen geen moeite met de Middelburgers. Deze ontmoeting leverde na een ruststand van 17-12 ook een overwinning op met 28-20.

 

Op deze volle handbalmiddag hadden ongeveer 50 supporters plaatsgenomen op de tribunes in De Heuf. Vanaf het begin lieten de Middelburgers zien dat zij niet voor niets de lange reis gemaakt hadden naar Panningen. Bevo was meteen gewaarschuwd door de fanatieke start en het verassende spel van E.M.M. Het publiek kreeg een gedreven eerste helft voorgeschoteld waarin Bevo toch net iets de bovenliggende partij was. Na 10 minuten zette Jordin van Berlo de gelijke stand om naar een voorsprong van twee doelpunten. Zijn aanzet werkte aanstekelijk, zodat Niels Peters, Noud Cox en Jon Rijks met hun acties de stand verder uitbouwden. In de laatste seconde bepaalde Niels Peters de ruststand op 17-12.

 

Na de thee kwam Bevo sterk uit de startblokken onder meer met een aantal fraaie stops van keeper Jeroen Steeghs. Daarentegen leek E.M.M. de hoop op te geven om eventueel nog te kunnen stunten tegen de mannen uit Panningen. Met nog 20 minuten speeltijd lieten de mannen van coach rob van Bokhoven de teugels een beetje vieren waardoor E.M.M. de stand iets recht kon trekken. Bij een stand van 22-15 herinnerde hij zijn team weer aan de uit te voeren taken die de eindfase wat beter moesten maken. Daan van Leeuwen, die zijn debuut maakte deze wedstrijd, verzilverde een strafworp en bracht met nog 9 minuten op de klok de stand naar 26-19. Een slordige eindfase, waarin veel kansen werden gemist, zorgde uiteindelijk ervoor dat na de 28-19 van Jelle Bruurs E.M.M. de eindstand bepaalde op 28-20.

 

Coach Rob van Bokhoven kan echter tevreden zijn met deze ruime overwinning. Maar leifst vier spelers werden gezamenlijk topscoorder en ook beide doelmannen lieten goed keeperswerk zien.

 

Doelpuntenmakers: Jon Rijks, Niels Peters, Jordin van Berlo, Noud Cox 5x, Jelle Bruurs 3x, Jens Flos 2x, Loek Michiels, Daan van Leeuwen, Clim Smits 1x

 

 

 

Volgende week zaterdag 7 maart staat de lastige uitwedstrijd tegen Olympia op het programma. Aanvang om 20.00 in de Mondriaanhal in Oss.