Heren A keeper Rick van Goor ware plaag voor Olympia '89 

Voor de eerste thuiswedstrijd van Heren A kwam Olympia '89 op bezoek in De Heuf te Panningen. De Ossenaren kwamen hoopvol naar Panningen om met 2 punten huiswaarts te keren. Helaas gooiden de Bevo mannen hier roet in het eten. Na een ruststand van 16-10 bleven na een eindstand van 30-19 de punten in Panningen.

 

Klokslag 12.15 floot het abitrale duo de wedstrijd aan en Guus vd Heuvel zorgde voor de openingstreffer, die direct beantwoord werd door Olympia. Coach Rob van Bokhoven had zijn mannen behoorlijk op scherp gezet, zodat Olympia moest toezien dat Bevo een voorsprong opbouwde van 4 doelpunten na 10 minuten speeltijd. Driftig coachend vanaf de zijlijn zette hij de dekking neer als een huis en als Olympia hier al langs kwam stond daar nog Bevo keeper Rick van Goor. Met een behoorlijk aantal stops kreeg hij niet alleen het 35 man koppige publiek op de banken, maar ook zijn teamgenoten. Als “toetje” pareerde hij ook nog twee 7-meters. Driftig aangemoedigd vanaf spelersbank groeide het vertrouwen met de minuut en voor de aanvallers van Olympia werd hij zo een ware plaag. Inmiddels kregen de Bevo aanvallers Loek Michiels, Jeroen Hegger en Guus vd Heuvel de smaak te pakken en scoorden er lustig op los, zodat met nog 12 minuten op de klok de voorsprong was uitgegroeid naar 7 doelpunten in het voordeel van Targos Bevo Hc. Bevo nam iets meer risico en Olympia prikte in het laatste gedeelte van het eerste bedrijf nog even. Rob Blommers bepaalde de ruststand op 16-10 .

 

Beide coaches togen voor de “thee” richting de kleedkamers om hun mannen nog meer handvaten te geven of te corrigeren. Voor het abitrale duo kwam deze kleine onderbreking als een geschenk uit de hemel. Even energie bijtanken was voor hen erg prettig vanwege het hoge speltempo dat beide teams hanteerden.

 

Het tweede beginsignaal klonk en de Bevo supporters maakten zich op voor de tweede helft. Olympia '89 scoorde direct na het fluitsignaal dat direct beantwoord werd door Jens Flos. In “no time” scoorde Loek Michiels een “hattrick”. Olympia was even beduusd en Bevo profiteerde hier duidelijk van. Inmiddels stond er met nog 13 minuten te spelen een ruime voorsprong op het Panningse scorebord van 23-17. Olympia had de strijd al redelijk opgegeven en probeerde deze minuten door te komen. Guus vd Heuvel verzilverde nog een strafworp en zo zette hij de stand op 24-18. Coach Rob van Bokhoven bracht Bevo speler Noud Cox binnen de lijnen en deze wist in 11 minuten maar liefst vier keer te scoren. Gedreven en met 100% zelfvertrouwen wist hij de Olympiadoelman met mooie acties te passeren. De eindstand werd uiteindelijk door Olympia '89 bepaald op 30-19.

Coach Rob van Bokhoven kon terug kijken op een zeer succesvolle zondagmiddag voor zijn mannen.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Loek Michiels, Jens Flos 6, Guus vd Heuvel, Noud Cox 4 , Jeroen Hegger , Niels Peters, Rob Blommers 3, Jon Rijks 1.

 

 

Aankomend weekend heeft Heren A in verband met de herfstvakantie geen wedstrijd op het programma staan.