Heren 2 wint met ruime cijfers van Atomium '61 

Afgelopen zaterdag 20 september reisden de Heren 2 van Targos Bevo Hc af naar Rotterdam voor de reguliere competitiewedstrijd tegen Atomium '61. Na 60 minuten stond er een uitslag van 20-30 op het scorebord.

 

Met 70 supporters op de tribune werd deze wedstrijd op tijd

aangefloten door het arbitrale duo. Atomium had de eer op de openingstreffer te maken. Deze werd ook direct opgevolgd door een tweede Rotterdamse treffer in het doel van Bevo.

 

Het was Sjoerd van Roij die na zes minuten speeltijd de eerste Bevotreffer middels een strafworp scoorde. Vier minuten later mocht hij nogmaals van zeven meter aanleggen en scoren.

Inmiddels stond er een stand van 3-2 op het scorebord en Nick van den Beucken maakte de gelijkmaker direct gevolgd door een tegendoelpunt van Atomium.

Het leek er even op dat de Bevo heren niet wisten wat zij met het spel van Atomium aan moesten vangen. Maar op dat moment hield ook Atomium even in en dat was de kans voor de inmiddels ingebrachte Daan Versleeuwen om maar liefst 4 keer de Atomium verdediging te passeren. Hij poetste de achterstand weg en maakte er 4-7 van.

Coach Robin Gielen maande zijn mannen tot sneller en tactisch spel. Atomium wist maar liefst elf minuten niet te scoren. De verdediging bij de Bevo mannen stond als een huis, zodat de Rotterdamse mannen weinig tot geen kansen kregen om te scoren. Inmiddels was de score opgelopen tot 4-13 in het voordeel van Bevo. Atomium pakte een Time Out en probeerde vlak voor rust nog een inhaalrace in te zetten. Hun laatste score van zeven meter zorgde voor een ruststand van 9-16.

 

Beide coaches kwamen samen met hun team hoopvol vanuit de kleedkamers om te beginnen aan het tweede bedrijf van deze avond. Daan Versleeuwen pakte de draad weer op bij Bevo en zorgde ervoor dat beide teams gelijk opgingen. Hierdoor bleef de score lange tijd op zes doelpunten.

Voor het Rotterdamse publiek was het wachten op Atomium dat alles gaf om de achterstand te verkleinen. Met nog 10 minuten op de klok tikte Clim Smits de 14-20 aan en Sjoerd van Roij en Joost Rombouts zetten de score in een mum van tijd op 14-22. Atomium raakte in een dip waarin zij acht minuten lang het doel van Bevo niet wisten te vinden.

Verassend en niet verwacht herstelden de mannen van Atomium zich zeer snel en even leek het erop dat deze laatste krachtsinspanning zijn vruchten zou gaan afwerpen. Een kleine score prikkel bracht de stand op 17-22, maar de gasten uit Panningen lieten Atomium niet meer dichterbij komen. Hierin hadden natuurlijk ook beide Bevo-keepers Bram van Grunsven en Sjoerd Kurvers een belangrijk rol. Het publiek kreeg verschillende mooie stops gepresenteerd.

De mannen van trainer / coach Robin Gielen zetten de eindsprint, met nog tien minuten op de klok, in. Met nog 12 seconden op de klok bepaalde Patrick Cornelissen de eindstand op 20-30 in Sporthal De Enk in Rotterdam.

 

Doelpuntenmakers: Daan Versleeuwen 10; Sjoerd van Roij 5; Joost Rombouts 4; Clim Smits, Patrick Cornelissen 3; Nick van de Beucken, Rob Blommers 2 en Jens Flos 1.

 

 

Aankomende Zondag 28 September treffen de Heren 2 van Targos Bevo Hc provinciegenoot Sittardia in eigen huis. De wedstrijd in De Heuf begint om 14.00 uur.