Heren 2 verliest in tweede helft van Sittardia 

Zaterdagavond stond er in de Stadsporthal in Sittard de returnwedstrijd tussen Targos Bevo Hc 2 en Sittardia op het programma. De eerste ontmoeting werd destijds in De Heuf met 19-27 gewonnen door Sittardia. Ondanks een ruststand van 17-19 bleven ook deze keer de punten in Sittard. Eindstand 33-26.

 

Coach Robin Gielen had een goed gevoel voor de wedstrijd tussen de beide talententeams uit de provincie. De openingstreffer was voor Bevo waarop meteen werd gereageerd door Sittardia. Beide teams gingen in score gelijk op, zodat het 200 koppige publiek een fraaie eerste helft kreeg voorgeschoteld met zeer mooi handbal. Bevo nam vanaf het begin het heft in handen, maar Sittardia schakelde zeer snel bij zodat Bevo coach Robin Gielen zich genoodzaakt zag na tien minuten een time out te nemen. Sittardia dreigde het roer namelijk over te nemen. Ephrahim Jerry deed er alles aan om de gelijkmaker twee keer te plaatsen, maar deze scores konden niet verhinderen dat Sittardia steeds terugkwam. Maar liefst 4 minuten liet Bevo kans op kans liggen, maar Jens Flos pakte samen met Patrick Cornellissen de draad weer op. Sjoerd van Roij en Rob Blommers namen het stokje over en zorgden ervoor dat de ruststand werd bepaald op 17-19 in het voordeel van Targos Bevo Hc.

 

Het goed fluitend arbitraal duo floot het tweede bedrijf aan en direct nam Sittardia de voorsprong en overklaste de Bevo mannen vanaf de start. Pas na 4,5 minuut scoorde Clim Smits de eerste treffer voor Bevo in de tweede helft. Sittardia profiteerde optimaal van de geboden kansen. Inmiddels stond op het scorebord in de Stadsporthal een geklijke stand, 21-21. Helaas waren diverse doelschoten een te gemakkelijke prooi voor de Sittardse doelman wat ook zijn effect had op de rest van de ploeg. Vanaf dat moment namen de Sittardse mannen namelijk het heft definitief over en kwam Bevo 6 minuten lang niet tot scoren. Binnen tien minuten was er een kloof van vier doelpunten ontstaan. Robin Smits scoorde de 25-22 en hoopte de inhaalrace te kunnen starten. Sittardia bleef echter op zijn hoede en ook Patrick Cornellissen kon met zijn “hattrick” van 3 doelpunten niet voorkomen dat Sittardia deze wedstrijd in het voordeel ging afsluiten met een eindstand van 33-26.

 

Met deze uitslag en de andere uitslagen van de toch wel behoorlijk spannende eerstedivisie staan onze mannen nu in de ranglijst op plaats 9.

 

Doelpuntenmakers: Robin Smits 7, Ephrahim Jerry 5, Patrick Cornellissen, Rob Blommers 4, Sjoerd van Roij, Niels Peters 2, Clim Smits, Jens Flos 1.

 

 

Zondag 11 januari zijn de mannen van Havas uit Almere te gast in De Heuf in Panningen.

 

Targos Bevo Hc 2 - HAVAS om 13.55 uur.

 

Jij wilt dit niet missen, dus BEN ERBIJ !!