Heren 2 Targos Bevo Hc pakken eerste punten in eigen huis 

Het was afgelopen Zaterdagavond in De Heuf te Panningen een heuse “mannenavond”. Heren 1 speelde om 19.00 tegen provinciegenoot OCI Lions en om 21.00 zouden de Heren 2 hun eerste thuiswedstrijd spelen tegen AHV Achilles uit Apeldoorn.

Voor elke handballiefhebber is dit natuurlijk bij uitstek een unieke gelegenheid om deze zaterdagavond eens te genieten van mannenhandbal op niveau. Sporthal De Heuf was om 19.00 uur rijkelijk gevuld met supporters en deze kregen 60 minuten lang een spannende wedstrijd te zien met een zinderende slotfase, waar de punten werden gedeeld. Eindstand werd 32-32 bij het Limburgs onderonsje.

 

Het 2e gedeelte van de avond was voor de mannen van coach Robin Gielen, die zijn spelers voorbereidde op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het vorig weekend werd er nipt verloren tegen DIOS in Schipluiden, dus hij verwachtte van zijn mannen in eigen huis dezelfde inzet en natuurlijk een positief resultaat. Na 60 minuten speeltijd stond er uiteindelijk een positieve score van 20-18 op het Panningse scorebord.

 

Terwijl De Heuf langzaam leegliep na het eindsignaal van de Heren 1-wedstrijd gingen er toch ruim 120 supporters goed voor het 2e gedeelte van de avond zitten. Het arbitrale duo floot klokslag 21.00 de wedstrijd aan en Bevo-speler Jens opende direct na de 1e minuut de openingstreffer, die pas na 5 minuten beantwoord werd door Achilles. Beide teams hadden een moeizame start en na 10 minuten speeltijd kon Achilles aanhaken door de gelijkmaker te scoren. Het spel ging over en weer en de supporters zagen dat beide teams een afwachtend spel boden waarop het wachten was wie de leiding definitief over zou gaan nemen. Niels besloot, met nog 12 minuten te spelen de Bevo-trein iets hoger te schakelen en scoorde weer gelijk en Daan en Robin bouwden dit verder uit en zetten de ruststand op 10-9 in het voordeel van Bevo.

 

Na de thee ging Robin door met scoren en zorgde ervoor dat Achilles niet kon aanhaken en er zo een twee doelpunten voorspring op het scorebord bleef staan. Na 5 minuten speeltijd in het 2e bedrijf stokte de score aan Bevo zijde voor maar liefst 5 minuten. Oud Bevo-speler Freek Gielen had hierin een belangrijke rol. Hij dirigeerde zijn team, zodat de Bevo verdediging het af en toe knap lastig had. Na 11 minuten kon Achilles aanhaken en het publiek zag een gelijke stand van 14-14 op het scorebord.

Coach Robin Gielen spoorde zijn team extra aan, gaf belangrijke aanwijzingen en dit jonge team nam deze gretig aan. Nick, Rob, Niels en Ephrahim besloten in 5 minuten tijd de stand te zetten op 18-14. Elke Bevo supporter dacht dat de wedstrijd nu wel gelopen zou zijn ware het niet dat Achilles nog een laatste krachtmeting in petto had. Met nog 10 minuten op de klok probeerden zij deze 4 uitgelopen punten in te halen. Dit lukte deels, maar Daan en Rob besloten samen dat de 2 uitgelopen doelpunten voor Bevo niet minder werden. Met nog 4 minuten op het scorebord sloot Rob deze 1e thuiswedstrijd tegen Achilles af met een eindstand van 20-18. Het was geen perfecte handbalwedstrijd, maar toch konden de 120 supporters met vlagen genieten van fraaie doelpunten en mooie stops van beide keepers. Ook het arbitrale duo kon op tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Coach Robin Gielen is een ervaring rijker. Zo zag hij vorige week zijn jonge team brutaal de leiding nemen bij Dios, nu gingen de Bevo-mannen mee in het spel van Achilles. Toch keken hij en zijn mannen tevreden terug op deze mooie handbalavond.

Doepuntenmakers: Daan 4; Niels, Robin, Rob 3; Ephrahim, Nick 2; Jens, Sjoerd en Clim 1.

 

Volgende week, op zaterdag 20 september, zijn de Bevo-mannen te gast bij Atomium ‘61 in Rotterdam. Het eerste fluitsignaal zal om 19.30 in Sporthal De Enk klinken. Vertrokken word er om 16.15 vanaf De Heuf in Panningen.