Heren 2 Targos Bevo Hc onderschat Sittardia 

Afgelopen weekend was het een handbaldrukte in Panningen. Een vol sportprogramma kregen de handballiefhebbers en supporters op een presenteerblaadje gepresenteerd. Een trainingsstage van de dames van Aristos gevolgd door de Supercup en aansluitend de de dames 1 wedstrijd van Targos Bevo Hc tegen United Breda. En dat

allemaal op een zaterdag. De Supercup 2014 werd gewonnen door Targos Bevo Hc, maar Dames 1 moest de winst helaas overlaten aan United Breda.

 

Op Zondag 28 September stond een echte limburgse derby op het programma namelijk de Heren 2 van Targos Bevo Hc versus Sittardia. Heren 2 had deze ontmoeting geheel anders voorgesteld. Sittardia nam namelijk de twee welverdiende punten mee naar Sittard. Na afloop stond er een 19-27 stand op het scorebord.

 

De openingstreffer van Daan Versleeuwen werd direct beantwoord door Sittardia. Sittardia nam brutaal de leiding in de eerste minuten, zodat Bevo trainer/coach Robin Gielen zich genoddzaakt zag een vroegtijdige timeout te nemen. Veel effect had dit niet, want de mannen uit Sittard bleven met een verschil van vier doelpunten aan de leiding. Het vijftig-koppige publiek zag een vreemd spelend Bevo, terwijl Sittardia naar lust en leven de wedstrijd speelde. Vreemd, maar de Sittardia heren speelden zoals de Bevomannen normaal spelen. Fysiek sterk, tactisch, en technisch ruimdenkend., zoals de Bevo speelwijze zou moeten zijn. Met de laatste treffer van de hand van Jens Flos ging Sittardia dan ook met een verdiende ruststand van 8-14 het kleedlokaal in.

 

Beide teams kwamen goed uit de kleedkamers. De Bevo mannen scoorden de 9-14 door een treffer van Patrick Cornellissen, die direct beantwoord werd door een zelfverzekerd Sittardia. Ondanks een klein dipje na 18 minuten bleven ze uiteindelijk de bovenliggende partij. In deze fase stuiten de mannen uit Sittard op een goede dekking en keepers die met fraaie stops het pbliek toch nog hoop gaven. Na 60 minuten speeltijd moesten de mannen van Targos Bevo helaas een duidelijke 19-27 nederlaag erkennen.

 

Na afloop van de wedstrijd kwamen de spelers dan ook wat later dan normaal de kleedkamer uit. Er is nog voldoende werk aan de winkel.

 

Doelpuntenmakers Heren 2: Daan Versleeuwen, Joost Rombouts, Clim Smits, Jens Flos, Nick vd Beucken 3; Robin Smits en Patrick Cornellissen 2.

 

 

Komende zaterdag 4 oktober treft Heren 2 nieuwkomer HAVAS. De wedstrijd in sporthal Indische buurt in Almere-Buiten begint om 20.00 uur.