Heren 2 strijdend ten onder 

In het afgelopen Sinterklaasweekend stond de returnwedstrijd tegen DIOS op het programma. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Schipluiden werd er in de laatste minuut nipt verloren met 23-22. In de laatste minuut besliste DIOS de wedstrijd met een doelpunt buiten de reguliere speeltijd. Coach Robin Gielen wilde absoluut geen herhaling, maar helaas pakte het anders uit. Na een

ruststand van 12-14 won DIOS uiteindelijk met het minimale verschil van 25-26.

 

Na een zorgvuldige warming up floot het arbitrale duo de wedstrijd om 13.50 aan. De inmiddels 45 aangeschoven supporters zagen een flitsende start van de thuisploeg.

DIOS opende de score weliswaar met een strafworp, maar die werd direct beantwoord door een treffer van Robin Smits. DIOS bleef mede door een viertal strafworpen in het spoor van de thuisploeg. Inmiddels kreeg Robin Smits hulp van Rob Blommers en Niels Peters, zodat er en 17 minuten speeltijd een 7-6 score op het bord in De Heuf stond. DIOS rook echter kansen en begon beter in het spel te komen. Ephrahim Jerry, Rob Blommers en Sjoerd van Roij moesten alle zeilen bijzetten om op gelijke hoogte te blijven. Met nog 1 minuut voor het rustsignaal maakte Sjoerd van Roij de gelijkmaker, maar de Bevo-mannen konden niet verhinderen dat DIOS met de vijfde strafworp van de eerste helft de ruststand bepaalde op 12-14. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamers op voor de rustbespreking van hun coaches.

 

Na de thee ging Robin Smits voorop in de strijd wat resulteerde in een hattrick na vijf minuten speeltijd in het tweede bedrijf. DIOS bleef daarentegen goed handballen en hield zo een voorsprong van 1 doelpunt vol. Beide teams lieten mooi, snel en fysiek handbal zien. Na 9 minuten speeltijd nam Robin Smits het roer over van DIOS en plaatste de 18-17 en de 19-18 op het scorebord. MIddels een zeven meter trok DIOS echter de stand weer gelijk. Waar beide teams een vooruitgang lieten zien in hun spel hadden beide coaches, spelers en publiek vele vragen over de arbitrale beslissingen. Beide coaches incasseerden een gele kaart en een 2 minuten tijdstraf. Dit resulteerde erin dat beide teams zich meer zorgen gingen maken over de arbitrale beslissingen dan hun eigen spel. Beide coaches bleven hun mannen aanvuren om te blijven handballen en met nog 8 minuten speeltijd trok DIOS de stand (22-22) weer recht. Hier reageerde Niels Peters direct op.

Er onstspon zich een spannende eindfase. Al bleven er verbazingen ontstaan over de scheidsrechterlijke beslissingen. In ieder geval was beseften beide ploegen dat er tot het einde gestreden moest worden.Niet alleen Targos Bevo Hc, maar ook DIOS wilde deze wedstrijd op niveau uitspelen. Punt van discussie waren echter de vele gegeven strafworpen. Waar DIOS regelmatig een strafworp toegewezen kreeg, werden de overtredingen aan de andere kant afgedaan met een vrije worp. Met nog zes minuten op de klok verzilverde DIOS wederom een strafworp en bracht zo de stand op 23-24. In een rommelige eindfase wist DIOS nog eenmaal Bram van Grunsven te passeren en wist Rob Blommers met twee treffers de eindstand te bepalen op 25-26.

 

Bijna verontschuldigend namen de DIOS mannen hun overwinning in ontvangst en werden de handen geschud. Pijnlijk was het ook voor beide scheidsrechters. Boe-geroep vanuit de tribune tijdens het afgroeten en beide coaches wilden graag een verklaring over de onnodige beslissingen.

Beide partijen konden niet echt blij zijn met deze laatste 20 minuten speeltijd. Coach DIOS Arjan Koster nam deze overwinning natuurlijk aan maar zijn gezicht sprak boekdelen over het verloop van het tweede bedrijf. Ook Robin Gielen kon niet geheel tevreden terugkijken, maar zag wel weer een groei in zijn teamproces. Een goede dekking, snelle tegenaanvallen, gedrevenheid, samenspel, inzet, beleving en committment. Oftewel aan alle speelelementen waar de afgelopen tijd op gehamerd werd zag hij zeer positieve acties. Graag had hij gezien dat al deze elementen samen gevallen waren met een overwinning, maar het mocht deze keer helaas nog niet zijn.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Robin Smits 9, Rob Blommers 5, Niels Peters, Ephrahim Jerry 4, Sjoerd van Roij 3.

 

 

 

Aankomende zaterdag 13 december zijn de heren te gast bij het team van oud Bevo-speler Freek Gielen. In sporthal De Mheenpark in Apeldoorn wordt om 20.35 uur de ontmoeting met AHV Achilles aangefloten. Vertrek vanaf De Heuf is om 17.30 uur.

 

ZATERDAG 13 DECEMBER 20.35 uur: AHV Achilles - Targos Bevo Hc 2