Heren 2 laat onnodig punten liggen in Mill 

In de wedstrijdbespreking was coach Robin Gielen zeer duidelijk. Een zeer defensieve verdediging en behoorlijk fysiek spel was te verwachten in deze ontmoeting.

 

Met maar liefst 130 supporters op de tribunes floot om 20.45 uur in sporthal de Looijerij het arbitrale duo de

wedstrijd aan. Na een duidelijk ruststand van 14-7 werd het uiteindelijk een overwinning voor MHV '81 met 22-20.

 

MHV Mill kwam sterk uit de startblokken en zorgde niet alleen voor de openingstreffer, maar zorgde er ook voor dat onze Bevomannen de leiding niet konden overnemen. Ephrahim Jerry scoorde nog wel in de beginfase, maar daarna ging het mis.Tot grote ergernis van Bevo coach Robin Gielen bleven zijn mannen maar liefst 16 minuten zonder score. Inmiddels stond er een achterstand van 6 doelpunten op het scorebord, namelijk 9-3.

 

Beide coaches benutten de “time outs”, waarna Patrick Cornellissen de Bevo-treinweer op gang probeert te brengen. De meegereisde supporters zagen maar met vlagen het snelle vertrouwde aanvalspel van de Bevo mannen. Ook de normaal solide verdediging liet veel te wensen over, waar de Millse mannen rijkelijk van profiteerden. In de laatste 10 minuten van de eerste helft probeerden Jens Flos en Ephrahim Jerry het gat te dichten maar konden niet verhinderen dat beide teams met een stand van 14-7 aan de “thee” gingen.

 

Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden was alle mannen wel duidelijk. Maar hoe zet je deze knop om met een achterstand van maar liefst 7 doelpunten? Voor Robin Gielen was het geen gemakkelijke opgave om zijn mannen

terug op de rails te krijgen. Snelle maar goed opgezette aanvallen en meer commitment hadden zijn mannen nodig.

 

In het tweede bedrijf duurde het maar liefst bijna 5 minuten totdat Rob Blommers de stand bracht op 15-8. Inmiddels ging Mill door met scoren en moesten de Bevo supporters lijdzaam toezien dat de kloof niet werd ingehaald, maar juist werd uitgebouwd door MHV '81. Na 40 minuten speeltijd stonden er maar liefst 10 doelpunten verschil op het scorebord. Voor vele spelers was dit de druppel en coach Robin Gielen zag vanaf dat moment meer inzet en vechtlust. Niels Peters opende de score met een 7 meter en dat was voor Robin Smits het sein, nu of nooit.

 

Achtereenvolgens Patrick Cornelissen, Jens Flos en Robin Smits wisten in 4 minuten tijd de achterstand terug te brengen naar 6 doelpunten. De Bevo verdediging werd sterk aangemoedigd door Bevo-keeper Sjoerd Kurvers die met mooie reddingen zijn doel 10 minuten schoon hield. Bij MHV '81 begon met nog 20 minuten op de klok de vermoeidheid enigszins toe te slaan werden er ineens ook kansen onbenut gelaten. Robin Gielen veranderde zijn verdediging en zijn mannen gingen meer de 1 tegen 1 confrontatie aan. Hiermee had Mill ontzettend veel moeite en de Bevo mannen roken hierdoor hun kansen.

 

Inmiddels hadden de aanwezige supporters in de gaten dat deze avond nog wel eens een verassende wending kon gaan nemen. Robin Smits nam de leiding en zorgde er samen met Niels Peters en Jens Flos voor dat de achterstand werd ingelopen naar 3 doelpunten met nog maar 8 minuten speeltijd. Het deed coach Robin Gielen goed om te zien dat zijn mannen hun verantwoordelijkheid pakten en de knop om wisten te zetten. Helaas kwam de trein echter te laat op gang. Niels Peters bepaalde uiteindelijk de eindstand op 22-20 in deze hectische, maar zeer mooie eindfase.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Ephrahim Jerry, Jens Flos, Niels Peters 4x, Robin Smits 3x, Patrick Cornelissen, Rob Blommers 2x, Nick van de Beucken 1x.

 

 

Volgende week, zondag 9 November om 15.10, gaan onze mannen de strijd aan tegen Volendam 2 in de Heuf te Panningen.