Heren 2 krijgt onverwacht handballes van Achilles 

Heren 2 reisde afgelopen zaterdagmiddag af naar Apeldoorn voor de returnwedstrijd tegen AHV Achilles. In de thuiswedstrijd werd er met 20-18 gewonnen van de mannen van coach Wil Bakker. Dat was deze keer wel anders. Na een ruststand van 8-4 won AHV Achilles verdiend met 24-11.

 

Het zat de mannen van Bevo niet mee deze middag. Door busproblemen kwamen ze om ongeveer 20.30 aan in Sporthal De Mheenpark in Apeldoorn. De wedstrijd werd hierdoor verlaat en het abitrale duo floot de wedstrijd aan om 21.00.

 

Of het de korte voorbereiding en warming up waren of niet Achilles was al vanaf het fluitsignaal scherper dan het team van coach Robin Gielen. Maar liefst negen minuten duurde het voordat Nick van den Beucken de eerste score voor Bevo aan liet tekenen. Achilles had inmiddels al een solide twee doelpunten voorsprong opgebouwd waardoor Robin Gielen zich genoodzaakt zag een time out te nemen om zo zijn spelers te waarschuwen voor wat er stond te gebeuren. Er werd te slordig omgegaan met de kansen waarvan teveel doelpogingen vangballen waren voor de keeper van Achilles. Achilles profiteerde hiervan en groeide duidelijk in de wedstrijd. Geen schijn van kans hadden de Bevo-mannen tegen de mooi uitgespeelde aanvallen en lieten zich zo volledig overrompelen mannen uit Apeldoorn. Achilles coach Wil Bakker nam met nog 13 speelminuten (6-2) op de klok een time out om zijn mannen scherp te houden. Op de andere helft had Robin Gielen veel moeite om zijn spelers te kunnen overtuigen dat de achterstand voor rust nog kleiner kon worden. Toch scoorden Patrick Cornellisen, Clim Smits en Niels Peters nog voor het rustsignaal om zo ene 8-4 score op het bord te brengen. Een slechte eerste helft en een zware taak voor een coach om alle koppen weer in de juiste richting te krijgen voor de tweede helft.

 

Middels een goede peptalk in de rust hoop Robin Gielen dit te bereiken, maar het pakte anders uit. AHV Achilles walste vanaf het begin van de tweede helft compleet over de Bevo-mannen heen. Vanaf de bank moest hij weerloos toezien hoe Achilles goed speelde en vooral in de dekking er met veel overtuiging voor zorgde dat de Bevo aanvallen in het niet vielen. Van het gewende Bevo-spel was nauwelijks nog iets te bespeuren wat ook de meegereisde supporters met lede ogen moesten aanzien. Met nog 15 minuten te spelen liet Achilles de teugels iets vieren en via Martijn Rombouts, Niels Peters en Robin Smits werd de voorsprong van inmiddels 10 doelpunten wat beperkt. Inmiddels trakteerde Achilles hun 130 koppig thuispubliek de ene na de andere mooie treffer. Ondanks fraaie stops van Bram van Grunsven en Sjoerd Kurvers konden de beide Bevo doelmannen helaas niet verhinderen dat er met een 24-11 eindstand gelukkig een einde kwam aan de wedstrijd.

 

Bevo mistte de snelheid en slimmigheid, maar vooral het collectieve samenspel in zowel de aanval als verdediging. Niet alleen voor coach Robin Gielen kwam deze klap hard aan, ook zijn spelers toonden zichtbaar niet tevreden te zijn met het geleverde spel.

 

Doelpuntenmakers: Martijn Rombouts, Niels Peters, Clim Smits 2x, Nick van den Beucken, Rob Blommers, Patrick Cornelissen, Sjoerd van Roij, Robin Smits 1x.

 

 

Aankomende zondag 21 december staat de returnwedstrijd tegen Atomium '61 op het programma. De wedstrij in De Heuf begint om 13.45 uur.

 

Kan Bevo coach Robin Gielen het gretige spel weer kan terugbrengen bij zijn spelers aankomende zondag?

 

BEN ER BIJ OM HET TE ZIEN!

 

ZONDAG 21 DECEMBER 13.45 uur: Targos Bevo Hc 2 - Atomium '61