Heren 2 incasseert onverdiende nederlaag bij DIOS 

Het eerste competitieduel stond afgelopen zondag 7 September gepland met een uitwedstrijd tegen DIOS in Schipluiden. Normaliter worden deze wedstrijden in de Ballonhal gespeeld, maar nu werd er wegens werkzaamheden uitgeweken naar de Postkogekohal.

Tijdig werd er vertrokken uit Panningen en koers gezet naar het mooie Schipluiden. Busvervoerder Ghielen trakteerde de Bevo-mannen nog op een echte ‘polderroute’ en ruim op tijd betrad de ploeg de Sporthal van DIOS. Ondertussen vulde de sporthal zich met supporters die heel graag wilden weten hoe de ploegen van DIOS en Targos Bevo Hc het dit jaar gaan doen in de eerst divisie.

 

Beide scheidsrechters floten de wedstrijd op tijd aan en Jens plaatste na 2 minuten speeltijd de eerste score op het scorebord. De mannen van DIOS begonnen rustig aan dit duel. Trainer/coach Robin Gielen had zijn mannen duidelijk meer op scherp gezet, zodat Targos Bevo Hc, door goed aanvallend werk te leveren en de dekking goed op orde te hebben, brutaal de leiding nam in de eerste tien minuten. De Bevo-machine denderde door en DIOS werd in het begin overklast door het snelle, maar vooral technische spel. Ondanks een door DIOS aangevraagde time out konden ze niet voorkomen dat Targos Bevo Hc een voorsprong uitbouwde van 4 doelpunten. De gehele eerste helft liep DIOS achter de feiten aan en kon Heren 2 een ruststand neerzetten van 8-12.

 

Na de rust, een periode die de heren blijkbaar niet goed gedaan heeft, ontstond er een andere wedstrijd. DIOS probeerde alle kansen te benutten, maar werd steeds weer gehinderd door de sterke verdediging van Targos Bevo Hc. Dit was echter ook het geval aan de kant van DIOS, die over ging naar een fysieker spel. Dit spel werd kordaat gecorrigeerd door het abitrale duo, maar bleek wel een extra belasting voor de jonge spelers. Ondanks het felle verzet van de Bevo-mannen wist DIOS langzaam in te lopen. Het duurde maar liefst 8 minuten voordat Targos Bevo Hc de eerste treffer van de tweede helft op het scorebord liet noteren. DIOS rook kansen en benutte ze op een effectieve manier, zodat er na 14 minuten in de tweede helft een gelijke stand werd getoond op het scorebord. Voor de toegestroomde 100 supporters was het duidelijk dat het een ‘close finish’ zou gaan worden. Robin Gielen zette alle middelen in, maar kon helaas niet verhinderen dat DIOS deze wedstrijd in een spannende eindfase afsloot met een minieme voorsprong van 23-22.

 

Tevreden was hij over het spel van zijn mannen. Uiteraard was er teleurstelling over het incasseren van de winnende laatste tegentreffer tegen het einde van de speeltijd, maar de jonge ploeg toonde de juiste mentaliteit.

 

Doelpuntenmakers: Patrick 5; Sjoerd van Roij, Nick, Jens 3; Clim, Joost, Rob 2; Martijn en Niels 1.

 

Komende zaterdag 13 september speelt de ploeg om 21.00 uur tegen AHV Achilles in de Heuf. Om 19.00 uur treed eerste nog Heren 1 aan voor hun eerste wedstrijd in de BENE-League tegen de Lions.

 

Een Bevo-avond die je niet wilt missen! Ben er bij, beleef het mee!