Heren 2 haalt fors uit tegen Gemini 

Afgelopen zondagmiddag vond in De Heuf de eerste ontmoeting plaats met nieuwkomer Gemini uit Zoetermeer. Klokslag 14.05 uur klonk het beginsignaal en het 50 koppig publiek, ondanks de Sinterklaas koopzondag, gingen er goed voor zitten. Vanaf het begin namen de Bevomannen de leiding. Na een ruststand van 26-13 stond er na 60 minuten handbal een eindstand van 43-29 op het scorebord.

 

De Bevomannen namen vanaf het begin de leiding. Patrick Cornelissen scoorde de openingstreffer, direct gevolgd door scores van Daan Versleeuwen en Robin Smits. Binnen 7 minuten namen de mannen van Robin Gielen een duidelijke voorsprong van 4 doelpunten. Beduusd en nauwelijks bijgekomen probeerden de Zoetermeerders de slag te boven te komen. De Bevo-mannen lieten de teugels echter niet vieren. De stand werd nog verder uitgebouwd door doelpunten van Mike van Huizen, Rob Blommers en Sjoerd van Roij. Coach Robin Gielen was tevreden over de passie die zijn ploeg in het spel legde. Met nog 10 minuten speeltijd voor de rust zette Robin Smits de 20-7 op het scorebord. Vanaf dat moment kwam Gemini iets meer in de wedstrijd. De Zoetermeerders voelden de bui al hangen en wilden met iets van vertrouwen aan de thee gaan. De verdediging stond wat beter, zodat Bevo moeilijker tot scoren kwam kort voor de rust. Het was echter Rob Blommers die de ruststand bepaalde op 26-13.

 

Na de thee ging coach Robin Gielen over op een geheel verrassende aanpak. Met een voorsprong van maar liefst 13 doelpunten wisselde hij het gehele team. Vooral nieuwkomer Mike van Huizen was een ware plaag voor de Zoetermeerse doelman met maar liefst 5 treffers binnen 15 minuten. Het was in het begin even wennen voor deze jonge opstelling, die ondersteund werden door Daan Versleeuwen en Sjoerd Michiels, maar na 15 minuten speeltijd stond er een stand van 35-19 op het scorebord. Zo kon het publiek ook genieten van een verassende tweede helft waarbij de Bevo-keepers ook een belangrijk aandeel hadden. Bram van Grunsven en Sjoerd Kurvers trakteerden het publiek op zeer fraaie reddingen.

Met nog 10 minuten speeltijd (39-23) probeerde Gemini de schade te beperken maar de Bevo-mannen speelden de wedstrijd beheerst uit. Gemini bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 43-29.

 

Doelpuntenmakers Bevo: Robin Smits 9, Daan Versleeuwen 8, Mike van Huizen 6, Rob Blommers 5, Patrick Cornelissen 4, Ephrahim Jerry 3, Joost Rombouts, Sjoerd van Roij, Jens Flos 2, Nick van den Beucken 1.

 

 

We zitten op de helft van de competitie. Targos Bevo Hc bezet op dit moment een zesde plaats in de eerstedivisie. Wat is jouw mening over de eerste competitiehelft? Coach Robin Gielen: “De eerste competitiehelft is een bewogen periode geweest met leuke en minder leuke momenten. Persoonlijk ben ik van mening dat we te laag op de ranglijst staan gezien de kwaliteit die in de groep aanwezig is. De overgang van de A-jeugd naar de senioren is op een aantal vlakken, zoals technisch en tactisch, naar behoren gegaan. Er is op andere gebieden echter nog veel winst te halen op hun weg naar de top. Deze leermomenten en het langzaam formeren van groep naar team gaan er hopelijk voor zorgen dat we meer punten gaan halen dan de heenronde!"

 

 

 

Aankomende zondagmiddag 7 december ontvangt Heren 2 de nr 4 van de ranglijst DIOS In de eerste wedstrijd van het seizoen werden de mannen verrast met een nederlaag van 23-22. Deze eerste competitienederlaag ligt nog vers in het geheugen bij het team. Er bestaat een grote drive om deze vervelende nederlaag recht te zetten. Jij bent er toch bij zondag?

 

ZONDAG 7 DECEMBER 13.50 uur: Targos Bevo Hc 2 – DIOS