Heren 2 delft onderspit in noord Limburgse derby 

De heren 2 van Eurotech Bevo Hc hebben na een toch goed gespeelde wedstrijd het onderspit moeten delven in de noord Limburgse derby tegen HandbaL Venlo. heren 1.

In de eerste 25 minuten van de eerste helft waren de heren 2 van Eurotech Bevo HC zeker niet de mindere ten opzichte van HandbaL Venlo heren 1 en bleven brutaal door goed verdedigend spel dicht bij de gasten. De laatste 5 minuten van de eerste helft lieten de heren 2 wat steken vallen, waarvan HandbaL Venlo heren 1 dankbaar gebruik maakte en uitliepen naar een ruststand van 10-14.

 

De eerste 5 minuten van de tweede helft was rommelig aan beide zijde en resulteerde in weinig of geen doelpunten. Bij een stand van 12-18 vonden de heren 2 van Eurotech Bevo Hc het welletjes en vonden dat er een inhaalrace moest komen. Na enkele prachtig aangegooide break outs door keeper Sjoerd Kurvers, die overigens een prima wedstrijd keepte, aan het adres van Jets van Looij, die het vervolgens fantastisch afmaakte, sloop het team van de heren 2 weer dichter naar de gasten. 16-18.

Vervolgens waren het toch weer de gasten uit Venlo, die zich niet neer wilde leggen met een gelijkspel of verlies, die het initiatief pakte en uitliepen van 16-21 naar 18-24.

 

Het was een sportief felle wedstrijd, maar na 2 ballen vol op het gezicht te hebben gekregen vond Sjoerd Kurvers het welletjes en gaf dit te kennen aan de heren arbitrage. Het sierde de keeper wel om vervolgens toch te blijven staan en daarmee de door buikgriep gevelde keeper en aanvoerder Robin Berkers te ontlasten, die overigens wel plaats had genomen op de reservebank.

 

Het vervolg van de wedstrijd ging gelijk op, maar de persoonlijke fouten liepen toch bij beide partijen op. De heren van Eurotech Bevo Hc waren echter niet bij machten om de kloof van 6 doelpunten nog te dichten. Uiteindelijk waren de heren 1 van HandbaL Venlo net iets sterker in het afronden van kansen en wonnen uiteindelijk de partij met 21-27.

 

Heren, van mijn zijde uit kon ik waarnemen dat er weer echt gestreden werd om de bal, wat mij goede hoop geeft voor het vervolg van de competitie.

Weliswaar is de wedstrijd niet gewonnen, maar het zag er een groot gedeelte van de wedstrijd goed, strijdbaar en niet onbelangrijk, met beleving uit.

 

Ga zo door heren, en de punten zullen zeker gepakt worden.