Herboren Eurotech Bevo Hc pakt laatste strohalm 

Na de recente nederlagen tegen de directe concurrenten E&O en Aalsmeer was voor de heren van Eurotech Bevo Hc duidelijk dat een succes dringend noodzakelijk was. Om nog uitzicht te houden op een plek in de play offs was een overwinning op het hoger geklasseerde Quintus cruciaal.

De equipe van het coachesduo Eelco Overkleeft en Jeroen Sebel geldt echter als één van de sterkste ploegen in de eredivisie en had alleen door nederlagen tegen de top 2, Volendam en Lions, enig terrein prijs moeten geven. De vraag was dan ook of de Bevo daartoe in staat was na een turbulente week, die werd ingeleid door het afscheid van trainer/coach William Gommans. De eerste minuten van het duel in de Panningse sporthal De Heuf waren in dat opzicht veelbelovend. In verdedigend opzicht maakte de ploeg een uitermate gedreven indruk. De wil om een goed resultaat neer te zetten spatte van de gezichten af. Quintus had dan ook veel moeite om een gaatje te vinden in de hechte Bevo-defensie. Het was te danken aan slordigheden bij de Heldense aanvallers dat het verschil na 10 minuten niet groter was dan 2 doelpunten, 4-2. De Bevo-mannen speelden een krachtenverslindend spelletje, waarbij de aanvallers van de tegenpartij nauwelijks ruimte kregen om aan te zetten voor een schot. Het thuispubliek beloonde de tomeloze inzet met luide aanmoedigingen en zorgde voor een prachtige sfeer in de Panningse handbaltempel. Toch slaagden de gasten erin om weer aan te haken. Onnodig balverlies en slordig omspringen met de kansen bleven de Bevo-equipe parten spelen. Pas na een kwartier kwam de doelpuntenmachine goed op gang. Vooral Nick de Kuyper wist het doel steeds beter te vinden en zorgde in korte tijd voor 4 van zijn in totaal 10 treffers. Dat was in het tweede deel van de eerste helft overigens ook bitter noodzakelijk, want ook bij Quintus kwam de doelpuntenproductie op gang. De aanval met de broers Roald en Arjan Stuiver bezorgde de Bevo-verdedigers grote problemen. Met name Arjan Stuiver profiteerde van de constante dreiging en wist keer op keer met vernietigende schoten tot scoren te komen. In het tweede kwartier was ook hij verantwoordelijk voor 4 treffers. Bevo moest in die fase toestaan dat Quintus afstand nam en de ruststand bepaald op 12-14.

 

In de rust werd volop gespeculeerd over de kansen van de thuisploeg in het tweede bedrijf. Duidelijk was dat de mannen van de coaches Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk met veel bezieling en al maar meer vertrouwen speelden, maar ook dat het spel veel kracht had gekost. Op een antwoord wie de wedstrijd naar zich toe zou gaan trekken moesten de toeschouwers aanvankelijk enige tijd wachten. Bevo Hc scoorde snel 13-14, kreeg kansen om op gelijke hoogte komen, maar miste deze door onzorgvuldigheid in de afronding. Quintus kon daardoor aan de leiding blijven tot 15-16 na 35 minuten. Toen brak de sterkste fase van de Heldenaren aan. Ingeleid door een gemiste schotkans van de door een blessure zichtbaar gehandicapte, maar in verdedigend opzicht sterk spelende Jeroen van den Beucken, kwam de Bevo-express op gang. Met name Nick de Kuyper bleek lange tijd onhoudbaar en had een belangrijk aandeel in de 19-16 voorsprong na 44 minuten. Het mooiste doelpunt was op dat moment nog niet gescoord. Dat kwam in de 45ste minuut op naam van Eelco Weevers, die een vlieger op prachtige wijze afrondde, 20-16. Het thuispubliek stond op de banken. Voor Quintus het moment om toevlucht te zoeken in een time-out. De gasten ondernamen verwoede pogingen om het tij te keren, maar Bevo weigerde zijn prooi nog los te laten. Onder aanvoering van een sterk spelende doelman Thijs van de Mortel liet de Heldense defensie weinig steken vallen. Quintus kon nog terugkomen tot 23-21 met slechts 5 minuten op de klok. Kleiner werd de marge echter niet meer. Toen Pim Augustinus 2 minuten voor het einde voor 25-22 zorgde, besloten de Bevo-supporters hun spelers tot het slotsignaal staande toe te juichen. Uiteindelijk stond een 26-23 eindstand op het scorebord en was er in sporthal De Heuf sprake van grote opluchting. Eurotech Bevo Hc had zijn oude gezicht laten zien en is nog steeds in de race voor een plek in de play offs.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 10; Pim Augustinus 6; Eelco Weevers 5; Geert van de Goor 3 en Marijn Sinkeldam 2.