Hellas onderuit bij Heren 2 Eurotech Bevo Hc 

Vrijdag 18 januari was er de inhaalwedstrijd van de Heren 2 van Eurotech Bevo Hc. Na eerder deze week de eerste punten te hebben gepakt, waren de heren super gemotiveerd om meer punten te pakken. Echter Hellas, de nummer 4 van de ranglijst, is niet de minste tegenstander.

 

Beide teams kwamen moeilijk uit de startblokken.

Eurotech Bevo HC heren 2 begon in aanvallend opzicht de wedstrijd met teveel spanning. Hellas had in aanvallend opzicht niet de macht om de zeer goede verdediging, onder leiding van Ron Klemann en Luc van Roij, van Bevo te passeren.

Was dit wel het geval, stuiten ze keer op keer op de na de wedstrijd bleek, uitblinkende keeper Robin Berkers. Even sloeg de schrik om het hart toen keeper Robin Berkers in de derde minuut van de wedstrijd een bal met volle kracht midden op het gezicht kreeg. Maar zoals het een sportman betaamd, wilde hij van geen wijken weten.

 

De score werd geopend door Ron Klemann. Na 8 minuten stond de stand nog op 1-1. Bevo bleef goed verdedigen, maar miste in aanvallend opzet de precisie en het lef om Hellas tot wanhoop te brengen. Daardoor kon Hellas uiteindelijk toch naar een ruststand van 9-11 lopen.

 

Na de rust kwam een ontketend heren 2 van Eurotech Bevo HC op het veld. De stand werd in korte tijd omgebogen van 9-11 naar 14-11 en vervolgens na 6 minuten naar 16-14. De trein stopte, waardoor Bevo geruime tijd van 10 minuten niet scoorde. Echter Hellas kwam in die fase ruim 15 minuten niet tot scoren. Sta in de weg was de uitmuntende keepende Robin Berkers, die Hellas tot wanhoop dwong. De ene mooie redding na de andere kwam van zijn hand, en zo hield Bevo stand. Uiteindelijk goed voor 31 stops van de 52 schoten. Ook keeper Sjoerd Kurvers deed er nog een schepje bovenop, om achtereenvolgens 2 penalty’s te stoppen. Bevo liep uit naar 18-14 en 20-16.

Hierna kwam Hellas met een slotoffensief, en moesten de heren van Bevo nog even flink aan de bak. Na het fluitsignaal, wat als geroepen kwam, bleef de eindstand steken op 22-21 in het voordeel van Eurotech Bevo Hc Heren 2.

 

De ontlading was groot. Man of the match keeper Robin Berkers roemde na de wedstrijd zijn verdediging. Het vertrouwen wat ik had in de verdediging, had de verdediging ook in mij. Hierdoor kun je uitgroeien naar ongekende hoogte.

 

Zo jongens, het vertrouwen is er. Blijf de punten pakken. Succes!

Zondag 20 januari, 14.50 uur, is er weer een wedstrijd van de Heren 2 in De Heuf, en wel tegen Houten. Kom dus ook hier weer de jongens steunen!