Heilige vuur ontbreekt bij Eurotech Bevo Hc 

De zekerheid dat het ticket voor de play offs hen niet meer kan ontgaan lijkt het spel van de heren van Eurotech Bevo Hc geen goed te doen. 3 Wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie zitten de Heldenaren in een zetel en moeten niet meer per se winnen om zich te plaatsen bij de top 6.

Voeg daarbij de blessures waarmee de ploeg kampt, zowel Geert van de Goor, Nick de Kuyper, als Pim Augustinus ontbraken, en de forse nederlaag tegen de koploper in de eredivisie is grotendeels verklaard. Toch waren de mannen van coach William Gommans heel goed begonnen in Volendam. Tegen de regerend landskampioen hadden de Heldenaren aanvankelijk het beste van het spel en namen brutaal een 1-3 voorsprong. Bovendien kregen de geel-blauwen nog enkele uitstekende kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Toen dat niet lukte werd meteen duidelijk hoe broos het zelfvertrouwen van de ploeg was. Zowel verdedigend, als aanvallend ging veel mis, met als gevolg dat Kras/Volendam de 1-3 achterstand binnen de kortste keren kon ombuigen naar een 5-3 voorsprong. Even konden de Heldenaren vervolgens nog in het spoor blijven van de thuisploeg, maar met het rustsignaal in zicht werd het verschil al maar groter. Voor de doelmannen Thijs van de Mortel en Lukasz Wasilek, die na 20 minuten in het veld kwam, was er weinig eer te behalen. Mede dankzij een zeer trefzekere Joey Duin stond halverwege een 15-9 tussenstand op het scorebord.

 

Na de hervatting bleef het beeld hetzelfde. Een oppermachtig Volendam bood de Bevo-mannen weinig kansen en strafte elk foutje genadeloos af. Vooral regisseur Jasper Snijders en de achteraf tot man of the match uitgeroepen Tom Schilder ging het scoren gemakkelijk af. Via 18-10 werd het 22-13. Ondanks de stevige afstraffing waren er ook nog lichtpuntjes bij de Heldenaren. De jonkies Daan Versleeuwen en Max de Lange grepen hun kans om de nodige eredivisieminuten te pakken en toonden zich niet onder de indruk van de thuisploeg. Met lef en werklust gaven ze het goede voorbeeld, maar konden niet voorkomen dat via 28-17 en 33-18 uiteindelijk een 36-21 eindstand op het scorebord kwam. Als gevolg van de nederlaag zakt Bevo Hc naar de 5de plaats, heeft nog 4 punten voorsprong op nummer 6 Quintus en ligt 1 punt achter op Lions en E&O, die de plaatsen 3 en 4 innemen en daarmee de beste uitgangspositie hebben om zich te plaatsen voor de BeNeLux-competitie.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Ron Klemann 6; Daan Versleeuwen, Marijn Sinkeldam 3; Andrzej Wasilek, Lukas Koppes, Merijn Haenen 2; Bram Knippenbergh, Max de Lange en Tom Wismans 1.