Hasselt komend weekend tegenstander in final four  

Bevo verspeelt zege

 

Targos Bevo Hc heeft de ‘generale repetitie’ voor de final four in en tegen Hubo Initia Hasselt nipt verloren met 21-20. De Belgische ploeg, die continu tegen een achterstand had aangekeken, scoorde in de laatste seconde de winnende treffer.

Vlak voor tijd leidde Bevo nog met twee doelpunten verschil. “Daarna maakten we drie domme fouten door de bal over de lijn te gooien op rij en kon Hasselt langszij komen”, blikt coach Martin Vlijm terug. “Natuurlijk had ik liever gewonnen. Gelukkig heeft de nederlaag geen consequenties. Anders was het wel super vervelend geweest.”

 

Finaleronde

Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. Vooraf stond al vast dat Bevo en Hasselt zaterdag tegen elkaar spelen in de finaleronde van de BENE League. In Hasselt kon Bevo nog wel stuivertje wisselen om de tweede plaats in de reguliere competitie, maar dan moest er wel gewonnen worden.

 

Het leek er lange tijd op dat dat ook ging gebeuren. Bevo ging rusten met een voorsprong van 9-8. Na rust nam de ploeg van coach Martin Vlijm met vier doelpunten verschil verder afstand van Hasselt. In de laatste minuten ging het echter nog mis.

“Het was geen beste wedstrijd, van beide kanten niet. Op het laatst werd het toch nog spannend, want er moest een winnaar uit komen”, blikt Vlijm terug. “Het tempo lag niet extreem hoog, zo laat de uitslag ook zien. De laatste wedstrijden scoorden we meer dan dertig doelpunten, nu twintig.”

 

Voorbereiden

Deze week gaat Bevo zich voorbereiden op de final four, die zaterdag en zondag plaatsvindt in Sittard. “We gaan gerichter trainen op situaties. Dat zal Hasselt ook wel doen.”

Pluspunt voor Bevo is dat Bram Knippenbergh terugkeert van een blessure. “Bewust heeft Bram niet meegedaan tegen Hasselt. Het had wel gekund, maar we wilden geen enkel risico nemen.”

Naast Bevo en Hasselt hebben zich OCI Lions en QuibiQ Achilles Bocholt voor de finaleronde geplaatst. De winnaars van de wedstrijden Bevo - Hasselt en Lions - Bocholt plaatsen zich voor de finale die zondag wordt gespeeld.

 

Doelpunten: Robin Jansen en Jeroen van den Beucken (vijf), Rik Elissen en Dario Polman (drie), Merijn Haenen en Pim Augustinus (twee), Toon Leenders (één). Strafminuten: Toon Leenders, Pim Augustinus en Robin Jansen (twee minuten)

 

Foto: FotoReza