Harold Nusser nieuwe trainer Targos Bevo Hc 

Harold Nusser (45) wordt de nieuwe trainer van Targos Bevo Hc. Nusser, die overkomt van OCI Lions, volgt Martin Vlijm op. Hij heeft een contract getekend voor één jaar.

Nusser is geen onbekende voor Bevo. Hij speelde in het verleden twee jaar voor de ploeg uit Panningen en had als beginnend trainer een jaar de dames A onder zijn hoede. “Ik heb nog samengespeeld met Toon Leenders. Het mooie is dat ik Toon nu weer tegenkom”, aldus de coach.

 

Het bestuur van Bevo is in zijn nopjes met de komst van voormalig international Nusser. “Hij heeft ervaring als speler én als trainer”, zegt voorzitter Mustafa Amhaouch. “Hij is zowel tactisch als technisch sterk en heeft oog voor jong talent. Een van zijn taken zal zijn jonge spelers nog beter maken.”

 

Nusser, die vier jaar het tweede team van Lions onder zijn hoefde heeft gehad, was daarvoor trainer van de mannen van Meeuwen (België) en BFC en de vrouwen van V&L. Hoogtepunt met Lions 2 was de promotie afgelopen seizoen naar de ere-divisie.

Als speler heeft Nusser een indrukwekkend palmares. Hij werd drie keer kampioen van Nederland, won vier keer de nationale beker en vier keer de supercup. Verder won hij één keer de Belgische beker. Nusser speelde in totaal 155 interlands voor Oranje.

 

De overstap naar Bevo ziet hij als een nieuwe uitdaging. “Het is een stap omhoog”, zegt de nieuwe trainer. “Ik heb het bij Lions goed naar mijn zin, maar als je de kans krijgt om een van de twee beste handbalploegen te mogen trainen, dan moet je die kans ook grijpen. Ik zie er naar uit om met Bevo volgend seizoen in de BENE-League te spelen.”

 

Nusser wil voortborduren op het werk van Martin Vlijm, die Bevo twee jaar geleden landskampioen maakte. Zondag kan de ploeg opnieuw kampioen worden. Dan moet er in Sittard gewonnen worden van Lions. De eerste beslissingswedstrijd werd verloren, de tweede afgelopen zaterdag gewonnen. “Wat voor potentie Bevo heeft, hebben we zaterdag allemaal in De Heuf kunnen zien.”

 

Nusser, die zondag zijn dochter Larissa kampioen zag worden met Dalfsen, woont in Born. Hij gaat het trainerschap combineren met zijn werk bij zorgverzekeraar CZ. “Ik ga wel minder uren weken om bij Bevo alles zo goed mogelijk te doen.”