Handbalstunt Herpertz Bevo Hc 

(door Mat Nellen) 

PEEL EN MAAS – Een mentaal ijzersterk Herpertz Bevo Hc heeft de eerste zege binnen in de kampioensgroep. In Volendam wisten de mannen van trainer Jo Smeets een 18-24 achterstand in de slotfase om te buigen in een 31-30 zege.

Het was een spannende gelijk opgaande wedstrijd. In de eerste helft boog Herpertz Bevo Hc een 6-8 achterstand om in een 11-9 voorsprong. Uiteindelijk ging Kras Volendam rusten met een 16-15 voorsprong. Een geconcentreerd spelend Herpertz Bevo Hc maakte mentaal en fysiek een ijzersterke indruk. Zelfs bij een ruime achterstand van 25-20 en 28-24. Door ook in de slotfase geconcentreerd te handballen werkte Herpertz Bevo Hc de achterstand weg. Vier minuten voor tijd begon Herpertz Bevo Hc met het wegwerken van de vier doelpunten achterstand. Aanvallend werden de kansen benut en verdedigend stond de ploeg weinig doelpunten toe. Bij 29-29 pakte Herpertz Bevo Hc voor het eerst een voorsprong in de tweede helft (30-29). Kras Volendam kwam nog terug tot 30-30, maar zeventien seconden voor tijd scoorde Herpertz Bevo Hc de winnende treffer 31-30. Een verdiende zege voor de mannen van trainer Jo Smeets die gedreven speelden. Met deze zege op Kras Volendam mag Herpertz Bevo Hc nog hopen op de landstitel. Met nog twee thuiswedstrijden tegen Fiqas Alsmeer en OCI Lions voor de boeg, heeft Herpertz Bevo Hc nog kans om zich te plaatsen voor de tweestrijd tegen OCI Lions om de landstitel. Dan moet de ploeg weliswaar beide thuiswedstrijden winnen. Dat zou een mooie bekroning zijn van een fantastisch seizoen. Het bereiken van de bekerfinale is al een mijlpaal, maar de finale om de landstitel zal de ultieme beloning worden. Komende zaterdag 28 april in de Heuf de eerste kraker tegen Fiqas Aalsmeer.

 

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Robin Jansen 8, Jeroen van den Beucken 6, Niek Jordens 5, Dario Polman 4, Niels Poot en Quinten Colman ieder 3 en Pim Augustinus 2.